Magazín,
ČTK
19. 2. 2019 19:00
Nově udělované gastronomické ceny World Restaurant Awards propagují především různorodost mezinárodní gastroscény. Vítězem hlavního ocenění se stala malá restaurace Wolfgat na jihoafrické pláži v městečku Paternoster. Porotu, složenou z desítek šéfkuchařů, restauratérů či food kritiků z celého světa, zaujala svou jednoduchostí, rustikální atmosférou i používáním lokálních plodin rostoucích přímo mezi zdejšími dunami. V dalších kategoriích uspěly především evropské podniky. Jeden z organizátorů ocenění Joe Warwick prohlásil, že jejich smyslem je představit lidem pestrost zajímavých podniků z celého světa. Podívejte se, která další místa si ocenění odnesla.
Comme nous vous l’avions promis hier, voici un petit aperçu de notre nouvelle carte 💥
A découvrir plus en détail sur notre site : http://lamerebrazier.fr/la-carte.php
Zveřejnil(a) Restaurant La Mère Brazier dne 19. October 2018
Dlouholetá klasika: La Mère Brazier, Francie
Lyonská restaurace pojmenovaná po Eugénie Brazierové vyhrála kategorii dlouholetá klasika. Poprvé byla otevřena v roce 1921, v roce 2008 ji oživil Mathieu Viannay. Duch místa přitom zůstal zachován, stejně jako nejznámější jídlo Brazierové - poularde de bresse demi-deuil (bréská slepice s plátky lanýžů). Viannay pak tradiční jídla doplnil o řadu inovativních prvků, jako jsou artyčoky, ovoce naši nebo mandarinkový sorbet.