Dort vážící 27 tun se rozkládal na tisících stolů, které vycházely z areálu kuchařského festivalu a pokračovaly po přilehlých ulicích města Triššúr. Pracovalo na něm asi 1500 cukrářů a kuchařů s tradičními bílými čepicemi, kteří při výrobě deset centimetrů vysokého i širokého zákusku pokrytého čokoládovým krémem spotřebovali 12 tun cukru a mouky.
Hundreds of bakers and chefs in southern India came together to create what they said is the world's longest cake --- about 6.5 kilometres (four miles)https://t.co/xrHMyH0wUi pic.twitter.com/nV6tSVBpUu
— AFP news agency (@AFP) January 15, 2020
Při jejich čtyřhodinovém výkonu je pozoroval početný dav přihlížejících. Podle šéfa asociace pekařů státu Kérala již představitelé Guinnessovy knihy rekordů stanovili, že dort měří 6500 metrů, nyní však ještě musí přesnou délku dezertu definitivně potvrdit.
Středeční výkon indických cukrářů měl podle šéfa místní pekařské asociace "ukázat jejich schopnosti celému světu". "Ujistili jsme se, aby byla hygiena a chuť na nejvyšší úrovni," prohlásil.