Parkinsonově nemoci navzdory. Režisér Lars von Trier chystá nový film

AFP
13. 9. 2024 12:55
Parkinsonově nemoci navzdory. Režisér Lars von Trier chystá nový film

Dva roky poté, co oznámil, že trpí Parkinsonovou nemocí, začal dánský režisér Lars von Trier připravovat nový snímek. Agentura AFP se to dozvěděla ze seznamu příjemců grantů, který zveřejnil Dánský filmový institut.

Trier požádal o podporu celovečerního filmu nazvaného After, pod nímž je podepsán jako autor scénáře i režisér. Dostane na něj 1,3 milionu dánských korun, v přepočtu asi 4,3 miliony českých korun. Bližší informace o projektu nejsou známy. V červenci švédský herec a Trierův častý spolupracovník Stellan Skarsgård řekl serveru Taxidrivers, že režisér připravuje svůj nový snímek "z domova".

After by mělo být 15. celovečerním dílem osmašedesátiletého tvůrce, který na sebe upozornil jako představitel hnutí Dogme 95, načež na festivalu v Cannes získal Zlatou palmu za film Tanec v temnotách. Ten mu rovněž vynesl nominace na Oscara a Zlatý glóbus. Umělec vloni na Instagramu napsal, že pokud nebude choroba postupovat příliš rychle, "měl bych ještě zvládnout udělat pár slušných filmů". Otec čtyř dětí příspěvek od té doby smazal. Trier naposledy předloni natočil novou řadu televizního seriálu Království.

 

Právě se děje

Další zprávy