Nové "porno pro mamky", Star Wars a Rammstein v Praze. Podívejte se, jaký bude rok 2017 v kultuře

Kultura Kultura
2. 1. 2017 15:59
V roce 2017 do kin přijdou pokračování Star Wars, Vetřelce, Pirátů z Karibiku či Blade Runnera. Režisér Danny Boyle naváže na svůj slavný Trainspotting, detektiva Harryho Holea z románů Joa Nesboho ztvární Michael Fassbender. A do Česka přijedou koncertovat Sting, Robbie Williams nebo Rammstein. Podívejte se na přehled nejzajímavějších filmů a koncertů, které nás tento rok čekají dle výběru kolegů z Hospodářských novin.
Foto: archiv distributora

Přes kosti mrtvých (evropské filmy)

Režie: Agnieszka Hollandová, česká premiéra 20. dubna

Renomovaná polská režisérka Agnieszka Hollandová svůj nový film natočila v české koprodukci za přispění herce Miroslava Krobota. Snímek vznikl podle románu populární polské spisovatelky Olgy Tokarczukové, který před šesti lety vyšel také v českém překladu.

Vypráví o podivínské stavební inženýrce v důchodu, milovnici angličtiny a zvířat, která se z města přestěhovala na venkov na česko-polské pomezí. „Ve filmu je detektivní linka i psychologické drama, černá komedie i feministicko-anarchisticko-ekologická linka," uvedla Hollandová. Světovou premiéru bude film mít na festivalu Berlinale.

 

Právě se děje

Další zprávy