Nové "porno pro mamky", Star Wars a Rammstein v Praze. Podívejte se, jaký bude rok 2017 v kultuře

Kultura Kultura
2. 1. 2017 15:59
V roce 2017 do kin přijdou pokračování Star Wars, Vetřelce, Pirátů z Karibiku či Blade Runnera. Režisér Danny Boyle naváže na svůj slavný Trainspotting, detektiva Harryho Holea z románů Joa Nesboho ztvární Michael Fassbender. A do Česka přijedou koncertovat Sting, Robbie Williams nebo Rammstein. Podívejte se na přehled nejzajímavějších filmů a koncertů, které nás tento rok čekají dle výběru kolegů z Hospodářských novin.
Foto: archiv distributora

Milada (české filmy)

Režie: David Mrnka, česká premiéra 12. října

Izraelsko-americká herečka se slovenskými kořeny Ayelet Zurerová ztvární Miladu Horákovou v chystaném historickém filmu režiséra Davida Mrnky. Do role prokurátorky Ludmily Brožové, která Horákovou v politickém procesu z 50. let poslala na smrt, režisér obsadil Aňu Geislerovou. Koprodukční projekt Mrnka připravoval devět let.

Dlouho sháněl finance, posun podle něj znamenala až účast globální videotéky Netflix, která snímek zařadí do své nabídky. „Točíme v angličtině s českým akcentem. Ta americká část se na to připravovala šest měsíců," uvedl filmař, který Česko opustil po maturitě, vystudoval v Austrálii a dnes žije v USA.

 

Právě se děje

Další zprávy