Nové "porno pro mamky", Star Wars a Rammstein v Praze. Podívejte se, jaký bude rok 2017 v kultuře

Kultura Kultura
2. 1. 2017 15:59
V roce 2017 do kin přijdou pokračování Star Wars, Vetřelce, Pirátů z Karibiku či Blade Runnera. Režisér Danny Boyle naváže na svůj slavný Trainspotting, detektiva Harryho Holea z románů Joa Nesboho ztvární Michael Fassbender. A do Česka přijedou koncertovat Sting, Robbie Williams nebo Rammstein. Podívejte se na přehled nejzajímavějších filmů a koncertů, které nás tento rok čekají dle výběru kolegů z Hospodářských novin.
Jan Svěrák.
Jan Svěrák. | Foto: ČTK

Po strništi bos (české filmy)

Režie: Jan Svěrák, česká premiéra 17. srpna

Volnou tetralogii snímků se Zdeňkem Svěrákem čítající filmy Obecná škola, Kolja a Vratné lahve v roce 2017 završí novinka Jana Svěráka. "Film se odehrává za druhé světové války, kdy rodina Edy Součka musela odjet z města a žít na venkově, kde se sedmiletý Eda musí vypořádat s partou místních kluků a také tam odhalí jedno dramatické rodinné tajemství," řekl Jan Svěrák, který snímek natočil ve Slavonicích na Jindřichohradecku.

Autorem scénáře je Zdeněk Svěrák, psát ho začal před více než třinácti lety. Jan a Zdeněk Svěrákovi na scénáři ve finální fázi strávili více než rok.

 

Právě se děje

Další zprávy