Nové "porno pro mamky", Star Wars a Rammstein v Praze. Podívejte se, jaký bude rok 2017 v kultuře

Kultura Kultura
2. 1. 2017 15:59
V roce 2017 do kin přijdou pokračování Star Wars, Vetřelce, Pirátů z Karibiku či Blade Runnera. Režisér Danny Boyle naváže na svůj slavný Trainspotting, detektiva Harryho Holea z románů Joa Nesboho ztvární Michael Fassbender. A do Česka přijedou koncertovat Sting, Robbie Williams nebo Rammstein. Podívejte se na přehled nejzajímavějších filmů a koncertů, které nás tento rok čekají dle výběru kolegů z Hospodářských novin.
Foto: archiv distributora

Lék na život (horory)

Režie: Gore Verbinski, česká premiéra 16. února

Ke svému někdejšímu žánru hororových filmů, kde se zapsal americkým remakem japonského Kruhu, se rozhodl vrátit režisér Gore Verbinski. Z poslední doby je známý především jako autor tří snímků ze ságy Piráti z Karibiku, případně jako režisér animovaného Ranga a westernu Osamělý jezdec.

Jeho novinka vypráví o manažerovi, který se vydává nalézt svého zaměstnavatele. Najde jej v sanatoriu ve Švýcarsku, jejž řídí uhlazený doktor. Jedná se ovšem o ten typ instituce, kam člověk "jednou přijde a už nikdy neodejde", jak hrdinu varuje jeden z pacientů. Verbinski film natočil pro společnost 20th Century Fox mimo jiné v Německu, díky čemuž mohl využít grant ve výši osm milionů eur od německého státního fondu.

 

Právě se děje

Další zprávy