40 nejočekávanějších filmů roku 2024: Gladiátor 2, nový Pán prstenů či druhý Joker

Kultura Kultura
Aktualizováno 6. 1. 2024 18:12
Po roce poznamenaném stávkou scenáristů i herců vsadí Hollywood na jistotu. Nejen server Variety.com v těchto dnech zveřejnil seznam nejočekávanějších filmů roku 2024. Do kin přijdou pokračování sci-fi Duna, historického Gladiátora či komiksového Jokera, další příběhy ze světa Pána prstenů, Vetřelce a Šíleného Maxe nebo v případě českých biografů novinky režisérů Jiřího Mádla a Ivana Zachariáše.
Glen Powell ve filmu Hit Man.
Glen Powell ve filmu Hit Man. | Foto: Barnstorm Productions

Hit Man

Režie: Richard Linklater

Na loňském torontském festivalu Netflix koupil práva na celovečerní snímek Hit Man režiséra Richarda Linklatera, v němž hlavní roli ztvárnil Glen Powell, známý z nedávného Top Gun: Mavericka. Videotéka za projekt zaplatila 20 milionů dolarů, v přepočtu skoro půl miliardy korun, napsala agentura AP.

Snímek vypráví o zdánlivě nudném profesorovi psychologie a filozofie, který ale ve skutečnosti pracuje pro neworleanskou policii. Nejprve jako technik nahrávající tajné operace, než je sám vyslán do podsvětí. V něm se vydává za nájemného vraha, který však místo aby zabíjel oběti, pomáhá policistům dopadnout objednavatele vraždy.

Jednou si u protagonisty takto objedná vraždu žena, která má dost toho, jak ji tyranský manžel mlátí a omezuje. Tuto femme fatale se hrdina rozhodne nevydat - a místo toho jí úmysl začne rozmlouvat. Když se po čase opět setkají, věci naberou temnější spád.

Režisér Linklater proslul dramatem Chlapectví, trilogií Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí. Před šesti lety byl hostem karlovarského festivalu.

 

Právě se děje

Další zprávy