40 nejočekávanějších filmů roku 2024: Gladiátor 2, nový Pán prstenů či druhý Joker

Kultura Kultura
Aktualizováno 6. 1. 2024 18:12
Po roce poznamenaném stávkou scenáristů i herců vsadí Hollywood na jistotu. Nejen server Variety.com v těchto dnech zveřejnil seznam nejočekávanějších filmů roku 2024. Do kin přijdou pokračování sci-fi Duna, historického Gladiátora či komiksového Jokera, další příběhy ze světa Pána prstenů, Vetřelce a Šíleného Maxe nebo v případě českých biografů novinky režisérů Jiřího Mádla a Ivana Zachariáše.
Režisér David Cronenberg v Cannes.
Režisér David Cronenberg v Cannes. | Foto: ČTK/AP

The Shrouds

Scénář a režie: David Cronenberg

David Cronenberg, slavný kanadský režisér filmů Nahý oběd, Crash nebo Východní přísliby, svůj nejnovější projekt původně zamýšlel jako minisérii pro Netflix. Když se ale nedohodl, rozhodl se The Shrouds zpracovat jako celovečerní film. Žánrově by se mělo jednat o drama s nadpřirozenými prvky. Vincent Cassel ztvární vdovce, který sestrojí přístroj umožňující pozůstalým, aby mohli rozklad těl svých nejbližších sledovat nepřetržitě.

Cronenberg naposledy předloni uvedl hvězdně obsazený provokativní film Zločiny budoucnosti o světě, ze kterého zmizela bolest a kde lidem v tělech vyrůstají neznámé orgány. Server Indiewire.com prorokuje, že stejně jako tento titul budou i The Shrouds soutěžit na letošním ročníku festivalu v Cannes.

 

Právě se děje

Další zprávy