40 nejočekávanějších filmů roku 2024: Gladiátor 2, nový Pán prstenů či druhý Joker

Kultura Kultura
Aktualizováno 6. 1. 2024 18:12
Po roce poznamenaném stávkou scenáristů i herců vsadí Hollywood na jistotu. Nejen server Variety.com v těchto dnech zveřejnil seznam nejočekávanějších filmů roku 2024. Do kin přijdou pokračování sci-fi Duna, historického Gladiátora či komiksového Jokera, další příběhy ze světa Pána prstenů, Vetřelce a Šíleného Maxe nebo v případě českých biografů novinky režisérů Jiřího Mádla a Ivana Zachariáše.
Jenna Ortega jako Wednesday.
Jenna Ortega jako Wednesday. | Foto: Netflix

Beetlejuice 2

Režie: Tim Burton, česká premiéra 5. září

Známý americký režisér Tim Burton letos do kin uvede pokračování své klasiky Beetlejuice z konce 80. let minulého století opět s původními herci Michaelem Keatonem či Winonou Ryder, k nimž však přibude mladá Jenna Ortega, představitelka Wednesday.

Čeští diváci mají o důvod víc se na Burtona těšit, neboť slavný tvůrce zároveň přijede do Prahy. Na přelomu dubna a května se zúčastní vernisáže výstavy svých děl v pražském Obecním domě. Tu poslední si do Domu U Kamenného zvonu před deseti lety přišlo prohlédnout přes 100 tisíc lidí. Diváky čekají storyboardy, skici, návrhy scén, loutky i fotografie z filmů autora spojujícího nevinný dětský svět s odvrácenou stranou lidské existence, od právě Beetlejuice a Batmana ještě z 80. let minulého století přes Střihorukého Edwarda až po Karlíka a továrnu na čokoládu z nového tisíciletí.

 

Právě se děje

Další zprávy