Národní divadlo moravskoslezské a Divadlo Mír kvůli povodním ruší představení

ČTK ČTK
15. 9. 2024 7:44
Národní divadlo moravskoslezské a Divadlo Mír kvůli povodním ruší představení

Národní divadlo moravskoslezské v neděli zrušilo všechna naplánovaná představení. Stejně se rozhodlo už v sobotu. Důvodem je bezpečnost diváků i účinkujících při přepravě do divadla nebo z něj v souvislosti s extrémním počasím a záplavami, uvedla mluvčí scény Šárka Swiderová. V Česku od čtvrtka vytrvale prší, déšť zvedl hladiny desítek toků na nejvyšší povodňový stupeň ohrožení. Fouká také silný vítr.

V neděli se měly hrát muzikál Oliver v Divadle Jiřího Myrona, balet Labutí jezero v Divadle Antonína Dvořáka a Pravda Floriana Zellera v komorním Divadle 12. "Opět platí to, co v sobotu. Bezpečí diváků i účinkujících je nejdůležitější," vysvětluje mluvčí.

Těm, kdo budou chtít, divadlo vrátí vstupné. "Doporučujeme ale vyčkat, snažíme se za sobotní i dnešní představení muzikálu i baletu najít náhradní termíny. O oba tituly je velký zájem, máme vždy dlouho dopředu vyprodáno a chápeme, že by byli diváci zklamaní. Jakmile bude jasno, informaci zveřejníme," dodává mluvčí.

Víkendová představení zrušilo i ostravské Divadlo Mír, které mělo v sobotu i neděli uvést inscenaci Ledvina. "Vaše zdraví a komfort jsou pro nás to nejdůležitější, mnoho z vás by se k nám kvůli počasí, uzavřeným silnicím, zatopeným cestám a odklonům MHD ani nemohlo dostat, a proto si myslíme, že bude nejlepší, když zůstanete v bezpečí svých domovů," uvedlo divadlo. Představení přesunulo na 18. a 24. září.

 

Právě se děje

Další zprávy