Příští film Mission: Impossible se kvůli stávce o rok zpozdí, bude mít jiný název

Kultura AP, Kultura
24. 10. 2023 10:02
Téměř o rok se zdrží příští díl Mission: Impossible. Osmý díl filmové akční ságy s hercem Tomem Cruisem v hlavní roli studio Paramount plánovalo uvést v červnu 2024, nakonec však do kin zamíří až 23. května 2025, informoval server Variety.com.
Příští Mission: Impossible přímo naváže na letošní sedmý díl nazvaný Odplata. | Video: CinemArt

Podle agentury AP je důvodem stále probíhající stávka hollywoodských herců. Zatímco scenáristé už se minulý měsíc dohodli a vrátili k práci, herci nepracují od července. Právě kvůli tomu se snímek nepodaří dokončit včas, aby byl hotový na příští letní sezonu. Štáb nabral několikaměsíční zpoždění. "Podobný osud čeká i další velkorozpočtové tituly, pokud se herecké odbory a studia v následujících týdnech rychle nedohodnou," varuje Variety.com.

Film režiséra Christophera McQuarrieho se původně měl jmenovat Mission: Impossible Odplata - Druhá část, aby naznačil, že přímo navazuje na ten letošní, v pořadí sedmý. To se nemění, název však nakonec bude jiný a ani slovo "odplata", ani "druhá část" v něm nebudou figurovat.

Letošní sedmý díl Mission: Impossible do kin zamířil krátce před letními hity Barbie a Oppenheimerem. Přestože ho provázely příznivé recenze a Tom Cruise se stále nesl na úspěchu loňského Top Gunu: Mavericka, snímek zůstal mírně za očekáváním, když celosvětově utržil jen 567 milionů dolarů, v přepočtu asi 13 miliard korun. To je méně než předešlý, šestý díl Fallout z roku 2018, jenž dosáhl na 791 milionů dolarů, tedy přes 18 miliard korun.

K letošnímu horšímu výsledku přispěl i fakt, že do kin IMAX se film téměř nedostal, neboť ta záhy nato začala promítat Oppenheimera. Osmý díl Mission: Impossible, natáčený na digitální kamery přímo pro tento formát, by se měl podobnému scénáři vyhnout, producenti mají sály IMAX po celém světě rezervované na tři týdny, uzavírá Variety.com.

 

Právě se děje

Další zprávy