"Chamtivost je dobrá," říká jeho nejznámější postava. Michael Douglas slaví 80 let

Michael Douglas a Catherine Zeta-Jones vloni na festivalu ve francouzském Cannes.
Michael Douglas se narodil 25. září 1944 slavnému herci Kirku Douglasovi a britské herečce Dianě Douglas. Když mu bylo šest, rodiče se rozvedli.
Herectví studoval na Kalifornské univerzitě v Santa Barbaře, kde se mimo jiné spřátelil s budoucím kolegou Dannym DeVitem, a později na divadelní škole v New Yorku.
První kontakt s filmem mu umožnil otec. Roku 1969 dostal Michael Douglas hlavní roli ve filmu Hail, Hero (na snímku). Postava mladého hipíka, který se v době války ve Vietnamu přihlásí do americké armády, mu hned vynesla nominaci na Zlatý glóbus pro objev roku.
Další roky se ale objevoval především v druhořadých romantických snímcích nebo komediích. Například v televizním seriálu nazvaném V ulicích San Francisca ztvárnil inspektora Kellera (vpravo je Karl Malden). Tady ale vydělal peníze, díky nimž mohl záhy založit vlastní produkční společnost. Zobrazit 35 fotografií
Foto: Reuters
Kultura ČTK Kultura, ČTK
před 2 hodinami
S nadhledem hraje uhlazené elegány i bezohledné padouchy. Mezi největší hollywoodské hvězdy patří Michael Douglas, který tuto středu slaví osmdesátiny. Člen známé americké herecké dynastie proslul rolí chamtivého finančníka Gordona Gekka ve filmu Wall Street, která mu vynesla Oscara. Méně už se ví, že dalšího dostal za snímek Miloše Formana, který produkoval. Připomínáme jeho nejznámější role.
 

Právě se děje

Další zprávy