Kmotr, Tramvaj do stanice Touha, Poslední tango. Brando vyzařoval agresivní mužnost

Marlon Brando ve filmu Kmotr.
Marlon Brando (na snímku s Vivien Leigh v Tramvaji do stanice Touha) změnil filmové herectví. Zarputilý Američan, od jehož úmrtí toto pondělí uplynulo 20 let, představoval most mezi starosvětskými hvězdami typu Caryho Granta a antihrdiny mladší generace Robertem De Nirem či Dustinem Hoffmanem.
Fascinoval charismatem, drsnou přirozeností a mimořádnou schopností vtělit se do svých postav. Na fotografii je s Marilyn Monroe zhruba v roce 1955.
"Sláva byla a je prokletím mého života a býval bych se bez ní obešel," prohlásil Brando, který se stal jednou z největších hollywoodských hvězd 20. století. Stejně jako slavný byl ovšem též kontroverzní.
Narodil se 3. dubna 1924 v Omaze ve státu Nebraska jako třetí dítě do rodiny alkoholiků. Otec ho poslal na vojenskou akademii do Minnesoty, odkud však hocha brzy vyloučili. Později následoval své dvě sestry do New Yorku.
Foto: Paramount Pictures
Kultura ČTK Kultura, ČTK
1. 7. 2024 6:47
Marlon Brando změnil filmové herectví. Zarputilý Američan, od jehož úmrtí toto pondělí uplynulo 20 let, představoval most mezi starosvětskými hvězdami typu Caryho Granta a antihrdiny mladší generace Robertem De Nirem či Dustinem Hoffmanem. Fascinoval charismatem, drsnou přirozeností a mimořádnou schopností vtělit se do svých postav, často agresivních mužů. Připomínáme jeho nejznámější role.
 

Právě se děje

Další zprávy