Madonna v Moskvě zazpívá jindy a jinde

AFP, Reuters, mor
29. 8. 2006 12:55
Moskva - První koncert Madonny v Rusku se opět přesouvá. Prý kvůli bezpečnosti a kapacitě rozbije svůj cirkus na olympijském stadionu.
Foto: Aktuálně.cz

Na historicky první vystoupení Madonny na ruském území by prý podle odhadů mohlo dorazit až 250 tisíc lidí. Původní místo konání, Vorobyovye Gory před hlavní budovou Lomonosovovy univerzity, má však kapacitu jen 35 tisíc a prodalo se už 34 tisíc lístků.

"Skvělá zpráva pro všechny fanoušky. Nové místo, které jsme vybrali, má větší kapacitu a je mnohem bezpečnější," prohlásil za organizátory koncertu Michail Šurygin.

Po dvou dnech vyjednávání se pořadatelé dohodli, že Madonna vystoupí na stadionu fotbalového klubu Spartak Moskva - Lužniki. Byl vybudovaný za sovětské éry v 50. letech a v roce 1980 hostil olympijské hry. Z organizačních důvodů se navíc ruší i původní datum - 11. září.

"Musí se změnit na 12. září. Pokud se nepřihodí nic neočekávaného, bude vše připraveno včas," uvedl Vladimir Kiselyov, generální ředitel společnosti, která koncert pořádá.

Druhé místo, které při přesunu připadalo v úvahu, letiště severozápadně od Moskvy, bylo vyloučeno kvůli obavám, že by se mohla opakovat tragédie z roku 2003; tehdy při bombovém útoku zahynulo 15 lidí.

Úplně původně měla Madonna vystoupit na Rudém náměstí, ale pravoslaná církev si vymohla zákaz kvůli scéně, kdy se nechá "ukřižovat" na obrovském kříži a na hlavu si nasadí trnovou korunu. Tím se jí už předtím podařilo vyprovokovat katolickou i anglikánskou církev.

 

Právě se děje

Další zprávy