Madonna: 6. září v Praze od tří tisíc

Jan Šprincl
1. 6. 2006 12:32
Praha - Nakonec je to pravda. Zpěvačka Madonna, která právě objíždí svět s velkým Confessions Tour, zavítá i do Prahy. 6. září vystoupí v Sazka Areně.
Foto: Reuters

Dnes to potvrdila pořádající agentura Interkoncerts, a vyřešila tak nekonečné spekulace. Zájem o vstupenky je v celém světě obrovský; i v Praze si proto jeden zájemce bude moci koupit maximálně pět lístků.

Ty jsou rozděleny do tří cenových kategorií: nejlevnější stojí 3062 korun, nejdražší k sezení pět tisíc. Předprodej začne 16. června, rezervace přes internet o den později.  

Spekulace o českém koncertu se ozývaly už od chvíle, kdy Madonna turné ohlásila. Interkoncerts je součástí koncertní skupiny Live Nation, která má Madonnu v katalogu, ale odmítala před konečnou dohodou cokoliv potvrdit.

Nereagovala na zprávy deníku The Sun ani na spekulace v českém tisku a rádiu Impuls. Ani na interview, které prý zpěvačka poskytla deníku Aha! a v němž v Česku odmítla vystoupit; důvodem mělo být hudební pirátství. V oficiálním katalogu k turné však pražská zastávka byla zmíněna, stejně jako Moskva..

Většina z padesáti koncertů světové šňůry je už vyprodaná, do Prahy Madonnu doprovodí třicet kamionů a její vystoupení se pravděpodobně se stane největší koncertní show letošního roku.

Nejvíce to připomíná cirkus: stočlenná posádka Confesssions Tour objíždí svět a nadšeným fanouškům předvádí vzácný artikl - zpěvačku jménem Madonna Louise Ciccone. Pro Interkoncerts je to největší halový koncert v její historii. "Pražský koncert je zatím jediným potvrzeným vystoupením Madonny na východě Evropy," dodává Petr Novák z agentury.

Sedmačtyřicetiletá diva se během vystoupení sedmkrát převlékne, dvakrát si přelepí řasy a předvádí náročné choreografie za podpory dalších dvaadvaceti tanečníků. Nad nimi visí tunová diskokoule a celá hala si s Madonnou zpívá písně z necelé dvacítky studiových alb. 

"Hodlám proměnit svět na jeden velký taneční parket," prohlásila Madonna před zahájením turné, které se podle expertů může stát nejvýdělečnějším hudebním podnikem, v jehož hlavní roli vystupuje žena. Odhadují to na 200 milionů dolarů.

Turné začalo 21. května v Los Angeles, pokračovalo do  Las Vegas, Chicaga, kanadského Montrealu, New Yorku či Bostonu, koncem července zpěvačka zamíří do Evropy. její koncert uvidí Britové, Italové, Němci, Dánové, Francouzi a Nizozemci. A jak je od dnešního dne jasné, i Češi.

 

Právě se děje

Další zprávy