Komárek vstupuje do firmy, která zastřešuje karlovarský festival nebo Colours

ČTK ČTK
před 2 hodinami
Komárek vstupuje do firmy, která zastřešuje karlovarský festival nebo Colours

Zakladatel investiční skupiny KKCG Karel Komárek se dohodl s výkonným ředitelem Rockaway Capital Jakubem Havrlantem na vstupu do divize Rockaway Arts, která zastřešuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, hudební akci Colours of Ostrava nebo přehlídku designu a módy Designblok. Napsal to server Echo24.cz, podle nějž finanční okolnosti vstupu nejsou známé.

Informaci potvrdily KKCG i skupina Rockaway. Důsledkem nebudou změny v řízení kulturního holdingu. V čele Rockaway Arts zůstává jeden z investičních partnerů skupiny Jan Jírovec. Komárek už dříve investoval vyšší stovky milionů korun do Havrlantova fondu RockawayX.

Pětapadesátiletý miliardář Komárek patří k významným českým kulturním mecenášům. S jeho podporou v roce 2008 vznikl festival klasické hudby Dvořákova Praha, k němuž skupina později přidala podporu základních uměleckých škol grantovou výzvou Piana do škol a mezinárodní soutěž pro mladé hudebníky Concertino Praga. Rodinná nadace Karel Komárek Family Foundation je také partnerem Knihovny Václava Havla. V posledních třech letech KKCG financuje i kulturní prostor Artium v budově na pražské Bořislavce.

Rockaway Arts získala majoritní podíl v karlovarském festivalu roku 2021, rok nato se stala strategickým investorem Colours of Ostrava a letos oznámila vstup do Designbloku.

 

Právě se děje

Další zprávy