Taylor Swiftová prodala 846 tisíc kusů nového alba, počítají se do toho i svetry

New York Times
3. 8. 2020 19:07
Taylor Swiftová prodala 846 tisíc kusů nového alba, počítají se do toho i svetry

Nové album Folklore americké popové hvězdy Taylor Swiftové vede tabulku prodejnosti v USA. Podle časopisu Billboard zaznamenalo ekvivalent 846 tisíc prodaných kusů, což je po jediném týdnu třetí nejvyšší číslo za poslední čtyři roky. Lépe se dařilo už jen zpěvaččiným předchozím deskám Reputation s 1,2 miliony kusů v roce 2017 a loňskému Lover s 867 tisíci kusy.

V éře streamování je hranice milionu prodaných kusů už možná nepřekročitelná, konstatuje deník New York Times. Podle něj Swiftová samotného alba Folklore ve skutečnosti prodala jen 615 tisíc kusů, zbytek tvoří balíčky nové desky s reklamními předměty jako pouzdrem na telefon nebo pletenou vestou. Celkem takto nahrávku Folklore nabízela v 17 variantách. Žebříček Billboard podobné propagační nabídky od října přestane zohledňovat.

Za pár dnů od vydání deska Folklore zaznamenala 290 milionů streamů. Právě kvůli oblibě streamování přes služby jako Spotify nebo YouTube časopis Billboard na měření prodejnosti užívá složitý přepočet, kdy se za jedno prodané album považuje také 10 samostatně prodaných písní, 1250 skladeb streamovaných přes placený účet nebo 3750 písní streamovaných přes účet zdarma s reklamami.

 

Právě se děje

Další zprávy