Nohavica zazpívá v Českém Těšíně na podporu školy zasažené požárem

ČTK ČTK
18. 8. 2024 17:50
Nohavica zazpívá v Českém Těšíně na podporu školy zasažené požárem

Písničkář Jaromír Nohavica vystoupí 30. srpna v Českém Těšíně na Karvinsku coby host benefičního koncertu, jehož cílem je podpořit tamní Základní školu Kontešinec. Její budovu v Masarykových sadech předminulý týden zničil požár. Výtěžek podpoří přesun žáků do nových prostor.

"V této těžké době jsme svědky ohromné solidarity a podpory, která nám dává sílu pokračovat. Rozhodli jsme se proto uspořádat benefiční koncert," uvedla škola, která shání peníze na to, aby mohla vybavit nové učebny, pořídit pomůcky a zabezpečit provoz na novém místě.

Nohavica vystoupí v parku Adama Sikory přespříští pátek 30. srpna vpodvečer. Vstupenka stojí 400 korun. Lidé mohou do veřejné sbírky přispět také prostřednictvím webového odkazu na stránkách školy.

Poslední červencový den večer začala v Českém Těšíně hořet nejprve střecha obchodní akademie, v noci se pak oheň navzdory snaze hasičů rozšířil přes složitou střešní konstrukci na základní školu. Hasiči požár likvidovali až do 5. srpna, jeho příčinu vyšetřovatelé zjišťují. Moravskoslezský hejtman Josef Bělica z hnutí ANO odhadl, že škoda vystoupá možná až ke 100 milionů korun. Kraj vyčlenil osm milionů korun na pomoc.

 

Právě se děje

Další zprávy