40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Rod Stewart při koncertu v Praze roku 2016.
Rod Stewart při koncertu v Praze roku 2016. | Foto: ČTK

Rod Stewart

3. července, O2 arena, Praha

Když byl v pražské O2 areně naposledy, pódium měl uzpůsobené jako černobílou šachovnici a diváky přivítal skladbou Havin' a Party převzatou z repertoáru Sama Cooka. Letos se osmasedmdesátiletý britský zpěvák sir Rod Stewart na stejné místo vrátí. V rámci světového turné zde vystoupí 3. července a představí své největší hity.

V roce 2016 tu zpíval dvě hodiny. V průběhu večera mimo jiné mával stojanem na mikrofon, rozhazoval mezi lidi fotbalové míče a hrabal nohou jako kůň v cirkuse, popsaly Hospodářské noviny. Podle nich Stewart ukázal, že interpret může být klidně třicet let za pěveckým vrcholem, a přesto dokáže vytvořit večer, z nějž návštěvníci odcházejí příjemně naladěni.

Výrazný zpěvák, pro něhož se staly typickými rozčepýřené blond vlasy a osobitě chraplavý, až řezavý hlas, proslul coby frontman kapely Faces. Ta svého času zkoušela konkurovat známějším The Rolling Stones. Už na sólové dráze pak Stewart vyrostl v jednu z největších popových hvězd 70. a 80. let minulého století, celosvětově prodal přes 120 milionů desek. Největšího úspěchu dosáhl v 70. letech, kdy jeho nahrávky bodovaly v hitparádách na obou stranách Atlantiku. Zaujal zejména rockovými melodiemi protkanými blues či soulem, ponořil se ale také do swingu a neštítil se ani módní vlny disco music.

 

Právě se děje

Další zprávy