40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Diváci po 15 letech na Českém slavíkovi viděli vystoupení Heleny Vondráčkové.
Diváci po 15 letech na Českém slavíkovi viděli vystoupení Heleny Vondráčkové. | Foto: TV Nova

Helena Vondráčková

24. června, O2 arena, Praha

Že někdejší hvězda normalizační pop-music Helena Vondráčková uspořádá koncert v pražské O2 areně, při listopadovém předávání cen Český slavík oznámil v televizním přenosu z pódia moderátor Leoš Mareš. Hodinu nato se znovu ujal slova, aby zpěvačce řekl, že už má vyprodáno. "Ne, to si děláš legraci. To není možné," nevěřila Vondráčková, když jí informaci před kamerami sdělil. Nebyla to ale pravda, vstupenky bylo možné sehnat druhý den a stále jsou v prodeji.

Vondráčková, která debutovala roku 1964 vítězstvím v pěvecké soutěži a dosud prodala přes 20 milionů nosičů, Pražanům zazpívá v den svých 77. narozenin. Držitelku medaile Za zásluhy, kterou dostala od dnes již bývalého prezidenta Miloše Zemana, nedávno přiblížil nový televizní dokument. V něm vysvětlila někdejší rozpad tria Golden Kids, kde působila s Václavem Neckářem a Martou Kubišovou, či důvody, proč za komunismu neemigrovala.

 

Právě se děje

Další zprávy