40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Troye Sivan v roce 2018, kdy zpíval v kanadském Vancouveru.
Troye Sivan v roce 2018, kdy zpíval v kanadském Vancouveru. | Foto: Shutterstock

Troye Sivan

9. června, Sportovní hala Fortuna, Praha

Australský zpěvák a model Troye Sivan, jehož videa na YouTubu rezonují nejen mezi LGBTQ+ komunitou, se nedávno poprvé objevil ve filmu. Letos prvně navštíví Česko, kde 9. června ve Sportovní hale Fortuna představí svou hudbu na pomezí popu a taneční muziky.

Sivan předloni účinkoval v hraném snímku Three Months. Ztvárnil sedmnáctiletého Caleba, který po sexu na maturitním večírku zjistí, že je HIV pozitivní. "Okolo HIV je spousta neznalosti. Byl bych hrozně rád, kdyby náš film některé otázky rozptýlil a ukázal lidem, že pokud máte přístup ke kvalitní zdravotní péči, nákaza HIV už neznamená, že nevyhnutelně zemřete," řekl.

Osmadvacetiletý zpěvák proslul hity Happy Little Pill, Youth nebo Take Yourself Home. Upozorňovat na sebe začal roku 2007, kdy zveřejnil první videa na YouTubu. O šest let později udělal coming out. Dnes ho na serveru odebírá přes osm milionů uživatelů a jeho videa mají více než miliardu zhlédnutí. "Vzhledem k tomu, že jsem vyrůstal v Perthu v západní Austrálii, kde neexistoval téměř žádný zábavní průmysl, začal jsem přirozeně na internetu," vysvětlil v rozhovoru pro českou mutaci časopisu Elle.

 

Právě se děje

Další zprávy