40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Dropkick Murphys při loňském koncertu v USA.
Dropkick Murphys při loňském koncertu v USA. | Foto: Profimedia.cz

Dropkick Murphys

8. června, Velký sál Lucerny, Praha

Bostonská sestava kombinující tradiční irskou hudbu s punkem, rockem a obecně tvrdší americkou muzikou existuje od druhé poloviny 90. let minulého století. Od té doby prošla mnoha personálními obměnami, v jejím čele ale zůstává dnes čtyřiapadesátiletý baskytarista a zpěvák Ken Casey. Ve velkém sále Lucerny letos se spoluhráči představí aktuální desku Okemah Rising.

Jejich nejslavnější singl I'm Shipping Up to Boston zněl ve filmu Skrytá identita z roku 2006 a vloni si ho během návštěvy Irska při příchodu na pódium nechal zahrát americký prezident Joe Biden.

Dropkick Murphys už v Česku hráli sedmkrát. Naposledy vloni je slyšeli posluchači pod širým nebem v pražských Ledárnách Braník.

 

Právě se děje

Další zprávy