40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Monika Bagárová na Českém slavíkovi.
Monika Bagárová na Českém slavíkovi. | Foto: TV Nova

Monika Bagárová

12. září, O2 arena, Praha

Koncertní oslavu svých třicetin vloni v pražské O2 areně uspořádala zpěvačka Ewa Farna a měla s ní takový úspěch, že ji letos pro velký zájem zopakuje. Nebude ale sama.

12. září se na stejném místě o něco podobného pokusí teď ještě devětadvacetiletá česká zpěvačka romského původu Monika Bagárová, která na sebe upozornila roku 2009 účastí v soutěži Česko Slovenská SuperStar. Dva roky nato vydala debutové album, později se účastnila pořadu StarDance a nakonec Česko Slovenskou SuperStar i porotcovala. Dnes ji jenom na Instagramu sleduje téměř milion lidí.

Bagárová nebude poslední českou nebo slovenskou interpretkou, která vysočanskou halu bude chtít zaplnit v roce 2024. Hned dva dny nato ji bude následovat raper Rytmus, 20. a 21. září na témže místě zahraje slovenský Elán, a to navzdory nedávnému úmrtí svého člena Vaša Patejdla.

V říjnu O2 arena přivítá českého rapera Ektora, v listopadu dva večery po sobě skupinu Kabát nebo Vojtěcha Dyka, v prosinci pak momentálně nejposlouchanějšího českého rapera Viktora Sheena nebo skupinu Chinaski.

 

Právě se děje

Další zprávy