Návrat Led Zeppelin se zpozdí kvůli zlomenině

kul
2. 11. 2007 18:20
Kapela se objeví na pódiu až v prosinci
Foto: www.audiostore.it

Londýn Jednorázový comeback Led Zeppelin se ještě o chvíli odkládá: kytarista Jimmy Page si zlomil prst. Koncert se bude konat 10. prosince a vstupenky zakoupené na 26. listopad zůstávají v platnosti.

"Mrzí mě, že jsme museli koncert odložit o dva týdny," řekl Page. "Cítíme ale, že odklad umožní důkladné vyhojení prstu a umožní nám pak podat na koncertu takový výkon, na jaký jsme my i naši fanoušci zvyklí," dodal podle BBC třiašedesátiletý kytarista. Zranil se minulý týden a nebude moci hrát na kytaru tři týdny.

Koncert představí původní trojici Led Zeppelin, jež se společně na jednom pódiu objeví poprvé do roku 1988. Okamžitě po oznámení nastala mela a na stránky se k registraci chtělo přihlásit 20 milionů fanoušků. Milion z nich nakonec postoupil do slosování o 20 tisíc vstupenek.

Jak je to poslední dobou u velkých britských akcí zvykem, losování mělo za úkol zpřehlednit enormní poptávku a zabránit obchodování se vstupenkami na černém trhu, hlavně na internetu.

Proto také promotéři dodatečně přispěchali s doplňujícími podmínkou. Lístek v hodnotě 125 liber bude neplatný, pokud se jméno držitele hesla nebude shodovat se jménem uvedeným na kartě, za kterou byl zakoupen.

Publikum pochopitelně reagovalo rozhořčeně, jelikož nové ustanovení bylo výhercům rozesláno s několikahodinovým zpožděním. Tedy v době, kdy si už značná část zájemců lístky pořídila.

Promotér Harvey Goldsmith však svůj postup vehementně hájil: "Je naprosto zřejmé, že pokud lístek není přenosný, tak ani způsob platby nemůže být přenosný."

Fanoušci, kteří nevlastní kartu a lístek si koupili na půjčenou, hrozilo, že se na koncert nedostanou. Tak to bylo především mezi zájemci do 18 let, kteří často využili rodičovské konto.

Goldsmith vyzývá návštěvníky, které by mohlo nařízení postihnout: "Kontaktujte nás a podejte nám odůvodněné vysvětlení!"

Koncert má vyjádřit hold zakladateli společnosti Atlantic Records Ahmetu Ertegunovi, který v roce 1968 s tehdy  začínajícími Led Zeppelin podepsal kontrakt. A také podpořit novou dvoudiskovou kompilaci.

 

Právě se děje

Další zprávy