Milion lidí se dostalo do losování o Led Zeppelin

tur, krk
21. 9. 2007 13:50
Návrat kapely na koncertní pódia uvidí každý padesátý
Foto: www.audiostore.it

Londýn - Dvacet milionů lidí se chtělo zaregistrovat do losování o lítky na říjnový koncert Led Zeppelin. Jen milionu chtivých fanoušků se to podařilo, ale pořád ješta mají šanci jen jedna ku padesáti.  Na ojedinělý koncert, který se v londýnské O2 aréně pořádá 26. listopadu  jako pocta zakladateli labelu Atlantic Ahmetu Ertegünovi, je k dispozici pouhých 20 tisíc lístků.

I promotéři byli šokováni neskutečným zájmem, jejich zástupce Harvey Goldsmith říká : "Ta odezva je úžasná. Chtěli bychom poděkovat všem fanouškům za podporu a taky doufáme, že ti šťastní, kteří lístky získají, je neposkytnou překupníkům." 

Koncert Led Zeppelin chce vidět dvacet milionů lidí

Jak je poslední dobou u velkých britských akcí zvykem, losování má za úkol zpřehlednit enormní poptávku a zabránit obchodování se vstupenkami na černém trhu. Prvního října osudí rozhodne o šťastlivcích, kteří si budou moci koupit vstupenku v hodnotě 125 liber a vyrazit na reunion jednoho z pilířů hard rocku.

Dosud poslední společné vystoupení zbylých členů Led Zeppelin se uskutečnilo v roce 1988 taktéž u výjimečné příležitosti čtyřicátého výročí založení Atlantic Records.

Foto: Aktuálně.cz

V té době však už byla kapela osm let nefunkční. Zpěvák Robert Plant, kytarista Jimmy Page a basista John Paul Jones se oficiálně rozešli po smrti bubeníka Johna Bonhama v roce 1980. Během show v 02 aréně ho za bicími nahradí jeho syn Jason. Koncert nabídne i vystoupení Petea Townshenda z The Who, bývalého člena Rolling Stones Billa Wymana a Paola Nutiniho.

 Pokud Led Zeppelin zbyla energie, mají se majitelé vstupenek na co těšit. Slavnou éru kapely, která se inspirovala černošským blues i folkem a otevřela cestu hlasité rockové hudbě, připomnělo v roce 2003 živé 3CD How the West Was Won.  Na serveru Metacritic, který sbírá recenze z anglosaských médií, se titul dodnes drží na špici nejlepších alb: má 97 bodů ze sta možných.

Rok 2007 je vůbec vzpomínkově náročný. Ze slavných kapel minulosti se alespoň na jedno vystoupení dali dohromady letos Genesis či The Police, ale i popoví Take That a Spice Girls.

Melancholie, recyklace a obliba "staré" hudby vede někdejší hvězdy znovu na turné. A je to výhodnější, než se zavřít do studia a čekat, kdo si koupí novou desku.

A úplně nejlepší je ke koncertům vydat kompilaci. Tak to udělali Led Zeppelin před   londýnským návratem vypustí nové  dvoudiskové best of Mothership.

 

Právě se děje

Další zprávy