Promotéři koncertu Led Zeppelin bojují s překupníky

tur
8. 10. 2007 22:25
Nákup lístků je možný jen vlastní kartou
Foto: www.audiostore.it

Londýn - Organizátoři jednorázového reunionu Led Zeppelin opožděně vzkázali fanouškům, že se na koncert nejspíš nedostanou, pokud si vstupenku pořídili prostřednictvím platební karty jiné osoby.

Výherci vzešli minulý týden z losování o heslo, které zájemcům umožní pořídit si vstup na ojedinělou akci 26. listopadu v londýnské O2 Areně.

Koncert představí původní trojici Led Zeppelin, jež se společně na jednom pódiu objeví poprvé do roku 1988.  Nastala mela a na stránky se chtělo přihlásit 20 milionů fanoušků. Milion z nich nakonec postoupil do slosování o 20 tisíc vstupenek.

Jak je to poslední dobou u velkých britských akcí zvykem, losování má za úkol zpřehlednit enormní poptávku a zabránit obchodování se vstupenkami na černém trhu, hlavně na internetu.

Teď promotéři dodatečně přispěchali s doplňujícími podmínkou. Lístek v hodnotě 125 liber bude neplatný, pokud se jméno držitele hesla nebude shodovat se jménem uvedeným na kartě, za kterou byl zakoupen.

Publikum pochopitelně reagovalo rozhořčeně, jelikož nové ustanovení bylo výhercům rozesláno s několika hodinovým zpožděním. Tedy v době, kdy si už značná část zájemců lístky pořídila..

Foto: Aktuálně.cz

Promotér Harvey Goldsmith však svůj postup vehementně hájí: "Je naprosto zřejmé, že pokud lístek není přenosný, tak ani způsob platby nemůže být přenosný." 

Novou strategii chtějí organizátoři znovu co nejvíc ztížit kšeftování se vstupenkami na černém trhu. A nové opatření je jen další z kroků, jak zajistit, aby k tomu nedošlo; podobný způsob už funguje s fotbalovými lístky.

"Nemám pražádný zájem podporovat parazitující trh, který odrazuje fanoušky od podpory umělců tím, že zvyšuje ceny vstupenek - a tak jako tak vůbec nic nevrací zpět do naší branže, aby ji podpořil," rozvíjí Goldsmith důvody ve svém prohlášení.

Problémem ovšem zůstává, co si mají počít fanoušci, kteří nevlastní kartu a lístek si koupili na půjčenou; tak tomu je především mezi zájemci do 18 let, kteří často využili rodičovské konto. Těm teď hrozí, že se do O2 Areny nedostanou.

Ještě však není vše ztraceno. Goldsmith vyzývá návštěvníky, které by mohlo nařízení postihnout: "Kontaktujte nás a podejte nám odůvodněné vysvětlení!"            

 

Právě se děje

Další zprávy