Na cenách Anděl uspěli Poláková a Atavists. Kapela Lucie má dvě sošky, ale nepřišla

Kultura Kultura
5. 3. 2019 23:05
Lucie dovršila velký comeback. Hudební skupina, která zažila největší slávu v 90. letech minulého století, roku 2012 se sešla na soukromém koncertu společnosti PPF, dva roky nato vyrazila na halové turné a vloni po 16 letech vydala studiovou desku, uspěla na úterním udílení cen Anděl. Její nahrávka Evolucie byla vyhlášena albem roku, skladbou roku se stal singl Lucie jménem Nejlepší, kterou znám. Ceny byly předány v úterý večer v pražském Foru Karlín, dvě sošky si z ceremoniálu odnáší také zpěvačka Barbora Poláková a kapela The Atavists.
Klip k písni Dievča Mira Žbirky. | Video: Universal Music

Sólový interpret

Miro Žbirka

V šestašedesáti letech se z Anděla pro interpreta roku může těšit slovenský zpěvák Miro Žbirka, "legenda československé hudby", jak ho představil moderátor. Žbirka ve své kategorii porazil rapera Kapitána Dema i zpěváka Thoma Artwaye.

Žbirka byl nominován za své loňské, v pořadí čtrnácté studiové Double Album, které stejně jako předešlou nahrávku natočil ve slavných londýnských studiích Abbey Road.

Dvojdisk obsahuje 26 skladeb, k nimž Žbirka napsal povětšinou hudbu i slova - jen ke dvěma kompozicím dodali texty Jožo Urban a Kamil Peteraj. Na desce účinkují Katarína Knechtová, kytarista Rob Cass, baskytarista Hamish Stewart nebo bubeník Blair Cunningham.

 

Právě se děje

Další zprávy