Na cenách Anděl uspěli Poláková a Atavists. Kapela Lucie má dvě sošky, ale nepřišla

Kultura Kultura
5. 3. 2019 23:05
Lucie dovršila velký comeback. Hudební skupina, která zažila největší slávu v 90. letech minulého století, roku 2012 se sešla na soukromém koncertu společnosti PPF, dva roky nato vyrazila na halové turné a vloni po 16 letech vydala studiovou desku, uspěla na úterním udílení cen Anděl. Její nahrávka Evolucie byla vyhlášena albem roku, skladbou roku se stal singl Lucie jménem Nejlepší, kterou znám. Ceny byly předány v úterý večer v pražském Foru Karlín, dvě sošky si z ceremoniálu odnáší také zpěvačka Barbora Poláková a kapela The Atavists.
Klip ke skladbě Sami dva z posledního alba Barbory Polákové. | Video: Supraphon

Sólová interpretka

Barbora Poláková

Druhou hvězdou úterního udílení cen Anděl ve Foru Karlín se stala pětatřicetiletá herečka a zpěvačka Barbora Poláková. V kategorii pro nejlepší sólovou interpretku - první, která byla během večera vyhlášena - ji porotci upřednostnili před Never Sol a Radůzou.

Poláková, jež absolvovala obor činohra na pražské DAMU a působila v hereckém ansámblu Divadla na Vinohradech, na sebe upozornila roku 2012 účastí v televizní soutěži StarDance. Později poutala pozornost valentýnskou písničkou Kráva a účinkováním v divadelní hře Blonďatá bestie, ve filmu Kvarteto režiséra Miroslava Krobota nebo v muzikálu Lucie, větší než malé množství lásky.

První album Poláková vydala roku 2015 a získala za něj dva Anděly. Vloni následovala druhá deska nazvaná Ze.mě, na které se podíleli producent Jan P. Muchow, klavírista a skladatel David Hlaváč, sedmičlenný dětský sbor nebo smyčcový orchestr.

 

Právě se děje

Další zprávy