Beseda u Bigbítu slaví 25 let, na festivalu vystoupí Anna Von Hausswolff, Midi Lidi i Priessnitz

Kultura Kultura
29. 3. 2017 16:11
Již 25. ročník multižánrové akce proběhne od 4. do 5. srpna v Tasově u Veselí nad Moravou a nabídne průřez z aktuální nezávislé česko-slovenské scény, Polska a Maďarska i řadu zajímavých zahraničních hostů.
Anna Von Hausswolff
Anna Von Hausswolff | Foto: archiv Beseda u Bigbítu

Jednou z hlavních hvězd hudebního festivalu Beseda u Bigbítu bude švédská zpěvačka a multiinstrumentalistka Anna Von Hausswolff, která hostovala i na turné kapely Swans.

Ze zámoří dorazí projekt chicagského hudebníka J. R. Robinsona Wrekmeister Harmonies, který se pohybuje na hraně metalu, klasiky a noisu.

"Anna von Hausswolff patří dle ohlasů i naší osobní zkušenosti k nejzajímavějším koncertním evropským tahákům a v projektu Wrekmeister Harmonies najdeme členy slavných Godspeed You! Black Emperor. V obou případech půjde o mimořádný koncertní zážitek," dodává k prvním potvrzeným zahraničním headlinerům dramaturgyně Besedy Kateřina Janotová.

Hlavní část programu (celý přehled na webu festivalu) bude tradičně věnována aktuálním projektům česko-slovenské scény. Vystoupí tak interpreti jako Priessnitz, Midi Lidi nebo slovenská zpěvačka Katarzia. Z mladých talentů se pak představí kytarovky Role, Acute Dose nebo Flash The Readies a Tomáš Palucha a Kovadlina.

V koncertním programu je v plánu i vystoupení čerstvého držitele cen Apollo a Vinyla, elektronického producenta dné. Elektroniku ve své hudbě využívají také 1flfsoap nebo v Berlíně usazení Fiordmoss, kteří plánují na jaro debutové album.

První potvrzenými jmény doprovodného programu jsou se svými autorskými čteními Martin Reiner, Jiří Hájíček a Ondřej Buddeus.

 

Právě se děje

Další zprávy