Harrison Ford si poranil rameno při natáčení pátého filmu o Indiana Jonesovi

ČTK ČTK
23. 6. 2021 22:15
Americký herec Harrison Ford si poranil rameno při nácviku bojové scény pro páté pokračování filmové série o Indiana Jonesovi. Zranění hollywoodské hvězdy, které je 78 let, o několik týdnů pozdrží natáčení, informuje server BBC News. Snímek o akčním archeologovi vzniká ve Velké Británii.
Harrison Ford tento týden na premiéře filmu Volání divočiny.
Harrison Ford tento týden na premiéře filmu Volání divočiny. | Foto: Reuters

Pátý díl série by se měl v kinech objevit příští rok. Uzavře sérii. Zatím poslední čtvrtý díl vznikl roku 2008. Na přípravě novinky se vystřídalo několik scenáristů, v minulém roce natáčení pozdržela pandemie covidu-19.

Příběh o Indiana Jonesovi vzniká v Británii, v červnu filmaři natáčeli na hradě Bamburgh na břehu Severního moře, u historické železnice v hrabství Severní Yorkshire nebo u anglicko-skotských hranic.

Filmové studio Disney, jež snímek připravuje, neuvedlo, nakolik je Fordovo zranění vážné. Jen sdělilo, že upraví harmonogram natáčení.

Pro Forda to zdaleka není první zranění z natáčení ani mimo něj. Má za sebou několik zlomenin a zranění hlavy, další rány si přivodil i jako pilot. V roce 2017 omylem přistál se svým jednomotorovým letadlem na vzletové dráze na letišti v USA a těsně minul letadlo přepravující stovku pasažérů, doplňuje BBC.

 

Právě se děje

Další zprávy