Známí tvůrci na Festivalu krátkých filmů

Irena Hejdová
11. 12. 2005 8:00
Praha - Festival krátkých filmů dnes zakončí projekce filmu Všechny neviditelné děti , který se skládá ze sedmi krátkých snímků od slavných režisérů.

Všechny neviditelné děti vznikly na popud italské producentky Chiary Tilesiové. Ta o tomto projektu říká: "Naším cílem je zviditelnit opomíjené problémy dětí, aby si jich společnost všímala a neignorovala je. Film, podobně jako hudba a jiné umělecké formy, je skvělý prostředek, který může rozšířit naše poznání a prohloubit náš soucit a pochopení."

foto z filmu Tanza
foto z filmu Tanza | Foto: Aktuálně.cz

Všechny neviditelné děti vyprávějí o osudech těžce zkoušených dětí z různých částí světa. Celkem sedm krátkých filmů je z velké části dílem slavných tvůrců. Emir Kusturica přispěl filmem Blue Gypsy o romském chlapci propuštěném z polepšovny. Americký režisér Spike Lee ve filmu Jesus Children of America vypráví o dospívajících dětech z Brooklynu. John Woo přichází s filmem Song Song and Little Cat, který konfrontuje životy dvou dětí z odlišných sociálních vrstev. Film Jonathan je společným dílem Ridleyho Scotta a jeho dcery Jordan. Mezi filmy je dále snímek Ciro italského režiséra Stefana Venerusa, film Bilu e Joao spoluautorky brazilského Města bohů Kátii Lundové či italsko-alžírský film Tanza o africkém chlapci od Mehdiho Charefa.

foto z filmu Bilu e Joao
foto z filmu Bilu e Joao | Foto: Aktuálně.cz

Film Všechny neviditelné děti měl premiéru v září na letošním festivalu v Benátkách. Zisky z filmu jdou na konto UNICEF. Na Festivalu krátkých filmů bude promítán dnes od 19 a od 22 hodin ve Velkém sále kina Světozor a jeho projekce tak tento nový festival zakončí.

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy