Týden po otcově smrti zemřel herec Angus Cloud. Hvězdě seriálu Euforie bylo 25 let

ČTK Kultura ČTK, Kultura
1. 8. 2023 9:24
Ve věku pouhých 25 let zemřel americký herec Angus Cloud, známý ze seriálu Euforie. S odvoláním na rodinu o tom informovala agentura Reuters. Příčinu smrti neuvedla, zmínila však jeho psychické problémy.
Angus Cloud proslul jako drogový dealer Fez, kterého hrál v obou řadách seriálu Euforie.
Angus Cloud proslul jako drogový dealer Fez, kterého hrál v obou řadách seriálu Euforie. | Foto: HBO

Cloudovi, který v seriálu o dospívání, závislostech a vztazích hrál drogového dealera Fezca zvaného Fez, před několika dny zemřel otec. "Minulý týden pohřbil otce a neskutečně s touto ztrátou zápasil. Otec byl jeho nejlepší kamarád," uvedla rodina.

"Angus otevřeně hovořil o svém boji s duševním zdravím. Snad jeho smrt připomene dalším, že v tom nejsou sami a neměli by s tím bojovat tiše, bez pomoci druhých," pokračují příbuzní.

Kalifornský rodák Cloud měl na kontě pár menších rolí, prorazil ale teprve v seriálu Euforie od HBO, jenž má příští rok pokračovat třetí řadou. Ve světě kalifornských středoškoláků řešících lásku, sex, závislosti či násilí ztvárnil dealera, který si vytvoří úzké pouto s hrdinkou. Tu v seriálu oceněném dvěma cenami Emmy a Zlatým glóbem hraje Zendaya.

Zatím v poslední řadě z loňského roku Feze po přestřelce zatkla policie. "Zpráva o úmrtí Anguse Clouda nás nesmírně zarmoutila. Byl mimořádně talentovaný a stal se milovanou součástí rodiny Euforie i HBO," uvedli tvůrci na sociální síti X, dříve známé jako Twitter.

Podle americké CNN si Clouda na ulici vytipoval muž, který pro HBO dělal casting. "Když mě oslovili, myslel jsem nejdřív, jestli to není nějaký podvod. Někdo vás zastaví na ulici, protože si myslí, že vypadáte jako budoucí hvězda? Houby, někdo vás zastaví na ulici, protože vypadáte jako drogový dealer," vyprávěl.

Angus Cloud jako Fez v Euforii.
Angus Cloud jako Fez v Euforii. | Foto: HBO

Přirovnání sebe sama k postavě Feze odmítal. "Dost mě to štve, když mi lidi říkají: ty nemusíš nic dělat, můžeš být prostě sám sebou. Věřte, čemu chcete, ale já vůbec nejsem takový," bránil se v loňském interview pro Variety.com.

Dvacetiletá herečka Storm Reid, která v Euforii hraje Giu, sestru hlavní hrdinky Rue, na Instagramu zveřejnila krátkou story se scénou, ve které se s Angusem Cloudem smějí. "Neumím ty slzy zastavit," napsala. "Angus byl moc výjimečný, moc talentovaný a opravdu moc mladý na to, aby nás opustil takhle brzy. Jako mnozí z nás zápasil se závislostí a depresí. Snad věděl, kolik lidí svým výkonem zahřál u srdce. Miluju ho a vždycky budu," dodal tvůrce seriálu, scenárista Sam Levinson.

Video: Trailer ze seriálu Euforie

Obě řady seriálu Euforie jsou ve videotéce HBO Max s českými titulky. | Video: HBO
 

Právě se děje

Další zprávy