Začíná festival v Cannes. Uvede Trierův film o vrahovi nebo Murakamiho povídku

ČTK Reuters Kultura AFP, ČTK, Reuters, Kultura
8. 5. 2018 6:38
Ve francouzském Cannes dnes začíná další ročník nejslavnější kinematografické přehlídky světa. O hlavní cenu, takzvanou Zlatou palmu, bude soutěžit 21 titulů včetně novinky veterána Jean-Luca Godarda nebo snímku režiséra Spikea Leeho o černošském detektivovi, jenž se infiltroval do Ku-klux-klanu. Připomínáme některé z nejočekávanějších titulů.
Video: Rai Com

Dogman

Vraždou, které se v 80. letech minulého století v Itálii dopustil pracovník psího kadeřnictví závislý na kokainu Pietro De Negri, se inspiroval italský režisér Matteo Garrone. Jeho nový snímek Dogman, označovaný za "velkoměstský western", podle distributora naturalistickým stylem připomene Garroneho deset let staré drama o neapolské zločinecké organizaci Camorra zvané Gomora.

Práva na distribuci Dogmana už na letošním filmovém trhu v Berlíně koupily společnosti z Německa, Polska, Španělska, Portugalska nebo Ruska, přestože viděly pouze plakát, nikoliv ještě hotový film, napsal oborový časopis Variety. Podle něj to svědčí o důvěře, které se režisér v branži těší.

Autor filmu, devětačtyřicetiletý římský rodák Garrone, naposledy před třemi roky natočil surrealistický horor Pohádka pohádek se Salmou Hayekovou a Vincentem Casselem v hlavních rolích.

 

Právě se děje

Další zprávy