Tom Cruise visí po pádu vlaku. Vyšel nový trailer z další Mission: Impossible

Kultura Kultura
17. 5. 2023 19:23
Studio Paramount Pictures ve středu zveřejnilo nový trailer z velkorozpočtového filmu Mission: Impossible Odplata - První část. Sedmý díl akční ságy s šedesátiletým hercem Tomem Cruisem v roli agenta Ethana Hunta napsal a natočil Christopher McQuarrie, podepsaný už pod předešlými snímky s podtituly Národ grázlů a Fallout.
Film Mission: Impossible Odplata - První část uvedou česká kina 13. července. | Video: CinemArt

Novinku, ve které dále účinkují Simon Pegg, Ving Rhames nebo herečky Vanessa Kirby, Pom Klementieff a Rebecca Ferguson, začnou česká kina promítat 13. července. Příští rok na ni naváže celovečerní druhý díl. Ten by dle některých náznaků mohl sérii uzavřít, nebo alespoň završit jednu její část postavenou na angažmá Toma Cruise, myslí si web Polygon.com.

Hrdinu a jeho tým tentokrát čeká dosud nejnebezpečnější mise. "Budou muset vystopovat strašlivou novou zbraň a zabránit tomu, aby padla do špatných rukou, ve kterých by mohla zničit celé lidstvo," uvádí bez bližších podrobností anotace.

Už součástí loňského prvního traileru byla scéna, ve které Cruise s motorkou skáče ze stovky metrů vysokého útesu. Studio Paramount Pictures následně v prosinci vydalo video, kde kaskadérský kousek vysvětluje podrobněji. V novém videu se záběr opakuje, kromě toho je tu k vidění akční scéna, kdy se Cruise vyzbrojený nožem pere s protivníkem na střeše jedoucího vlaku. Vzápětí souprava zřejmě při explozi mostu padá do vody a Cruise se na poslední chvíli chytá posledního vagonu, jenž zůstal viset na zbytcích mostu.

Filmy ze série Mission: Impossible od roku 1996 celosvětově utržily přes 3,5 miliardy dolarů. Nejslabší výsledek, pouze 398 milionů, měl třetí díl z roku 2006. Pak se Cruisovi povedlo ságu znovu nastartovat a dnes značka patří k nejcennějším v portfoliu Paramountu, doplňuje server Variety.com.

 

Právě se děje

Další zprávy