Star Wars: Natáčení Epizody VII začne v květnu

Kultura Kultura
12. 2. 2014 13:30
Na jaké hvězdy se lze těšit v očekávaném pokračování ságy Star Wars od režiséra JJ Abramse?
Star Wars. Epizoda VII se blíží.
Star Wars. Epizoda VII se blíží. | Foto: Aktuálně.cz

Praha, Londýn - Natáčení velmi očekávaného filmu režiséra JJ Abramse Star Wars: Epizoda VII začne v polovině května a potrvá do září, napsal americký server HitFix .

Točit se má především v londýnských studiích Pinewood, post-produkce se pak částečně přesune i do kalifornského sídla JJ Abramse.

Ten sice už několikrát zmínil možnost startu natáčení v květnu, nyní to už ale lze tvrdit s jistotou. Post-produkce filmu bude trvat poměrně dlouho. Kvůli hodně nákladným trikům se Disneyho blockbuster dostane do kin až v prosinci 2015.

Princezna Leila ve vězení
Princezna Leila ve vězení | Foto: Aktuálně.cz

Server HitFix také potvrdil, že hlavní casting filmu, prvního filmu z plánované trilogie navazující na klasické Hvězdné války z let 1977 až 1983, je kompletní. Další podrobnosti ale už známé nejsou, nicméně lze tvrdit, že scénář se soustředí na klasické trio Luke Skywalker, princezna Leia a Han Solo, které v původních snímcích hráli Mark Hamill, Carrie Fisher a Harrison Ford.

Mezi uvažované hvězdy, na které se fanoušči vesmírné ságy mohou těšit, patří Gary Oldman, Zac Efron, Saoirse Ronan a Michael B. Jordan. Abrams potvrdil i jednání s Jesse Plemonsem, známým ze seriálu Perníkový táta (Breaking Bad), i Chiwetelem Ejioforem (12 let v řetězech), stejně jako s Benedictem Cumberbatchem a Simonem Peggem.

Stoprocentní je už také účast robota R2-D2.

Epizoda VII bude prvním snímkem ságy Star Wars od chvíle, kdy v říjnu 2012 koupila práva od jejího "duchovního otce" George Lucase společnost Disney.

 

Právě se děje

Další zprávy