Co bude s novými Star Wars bez princezny Leiy? Nechte ji velkolepě zemřít, žádají fanoušci

ČTK Kultura ČTK, Kultura
28. 12. 2016 11:01
Nečekaný odchod Carrie Fisherové, která se proslavila jako představitelka princezny Leiy, zarmoutil miliony fanoušků Star Wars. Šedesátiletá herečka za sebou rovněž zanechala řadu nedokončených rolí, ať už v plánovaném snímku Wonderwell, nebo v televizní sérii Catastrophe. Natáčení všech scén do filmu Star Wars: Epizoda VIII, který má mít premiéru v příštím roce, ale podle filmového studia Disney Fisherová stihla.
Carrie Fisherová.
Carrie Fisherová. | Foto: Reuters

Carrie Fisherové, která zemřela v úterý ve věku 60 let, za sebou zanechala celou řadu roztočených filmových a televizních rolí.

Její náhlý odchod postavil před dilema také filmové studio Disney. Producenti budou muset řešit, co se stane s její kultovní postavou princezny Leiy v sáze Star Wars, napsala agentura Reuters.

Fisherová v posledních letech zažívala obnovenou vlnu slávy, když se její princezna Leia, Han Solo v podání Harrisona Forda a Mark Hamill jako Luke Skywalker znovu sešli ve filmu Star Wars: Síla se probouzí. Snímek z celosvětového prodeje vstupenek utržil přes dvě miliardy dolarů.

Filmové studio Disney uvedlo, že herečka dokončila natáčení všech scén do filmu Star Wars: Epizoda VIII, který má mít premiéru v příštím roce. Zápletka zatím zůstává jako obvykle přísným tajemstvím.

Předpokládalo se, že Fisherová bude hrát klíčovou roli také v devátém pokračování této sci-fi ságy s plánovaným uvedením do kin v roce 2019.

Tisková mluvčí studia Disney v úterý odmítla komentovat, zda se Leia objeví v dalších filmech po Epizodě VIII.

Fanoušci Star Wars už na internetu rozjeli spekulace o tom, jak bude bitva mezi dobrem a zlem v rámci galaktického impéria pokračovat bez Carrie Fisherové.

Leia se krátce objevila v závěru filmu Rogue One: Star Wars Story, který nyní běží v kinech coby první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. V tomto případě šlo ovšem o digitálně vytvořenou podobu mladé princezny.

"Teď nebrečím, ale nejspíš začnu, až Disney bezostyšně počítačově doanimuje tvář Carrie Fisherové do Epizody IX," napsal v úterý na twitter fanoušek s přezdívkou Thug Lucas.

Podle kalifornského zákona z roku 1985 musí filmaři získat souhlas od dědiců zesnulé celebrity, pokud jeho či její podobu chtějí použít, a to až do 70 let po smrti.

Další možnosti zahrnují přepsat zápletku Epizody IX, anebo najít herečku, která by Fisherové byla podobná. Tak to udělali tvůrci série filmů o Harrym Potterovi, když po prvních dvou filmech zemřel Richard Harris, který hrál ředitele Bradavic Albuse Brumbála.

Na serveru Heavy.com navrhují fanoušci, že by roli princezny Leiy mohla převzít zpěvačka Stevie Nicksová, zatímco jiní míní, že by princezně Leie měla být dopřána slavná smrt na plátně.

Fisherová ale za sebou zanechala i celou řadu další nedokončené filmové a televizní práce. Pravidelně se objevovala například v komediálním seriálu Catastrophe, jehož třetí série odstartuje na začátku příštího roku. Fisherová si zahrála pouze v jedné ze šesti epizod. 

"Byla tím nejvelkorysejším, nejzábavnějším, nejnadanějším, nejchytřejším a nejlaskavějším člověkem, kterého jsem kdy poznala. Rozhodně nebyla připravena odejít. Jsem její ztrátou zničená. Chtěla bych toho o ní napsat víc, ale stále tomu nemůžu uvěřit," napsala na Instagramu kolegyně z komediálního seriálu Catastrophe Sharon Horganová.

Fisherová si rovněž měla zahrát ve snímku Wonderwell, který server IMDB popisuje jako fantastický příběh odehrávající se v módním světě. Jak její smrt ovlivní jeho dokončení, se zjistit nepodařilo.

Stejně tak není jisté, zda se podařilo dokončit epizody animovaného sitcomu Family Guy, ve kterém propůjčila hlas šéfce pivovaru Angele. 

Hrdinové z filmu Rogue One, který patří do světa Hvězdných válek, jsou na jedno použití, tvrdí filmový recenzent Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy