Princezna Leia prodělala v letadle infarkt, hvězda Star Wars je ve vážném stavu

Kultura Kultura
Aktualizováno 24. 12. 2016 8:05
Americká herečka Carrie Fisherová prodělala během mezinárodního letu z Londýna do Los Angeles infarkt a podle BBC se momentálně nachází ve vážném zdravotním stavu. Představitelka princezny Leiy ze slavném série Star Wars měla srdeční mrtvici pár minut po přistání v Americe, záchranáři ji bezprostředně poté odvezli do nemocnice, podle slov zdravotníků na tom „není dobře“. Herečka byl v posledních týdnech na turné ke své nové knize, v Hvězdných válkách se objevila znovu loni, kdy měla premiéru sedmá epizoda nazvaná Síla se probouzí.
Carrie Fisherová ve filmu Star Wars: Síla se probouzí
Carrie Fisherová ve filmu Star Wars: Síla se probouzí | Foto: Lucasfilm

Jen pár minut po přistání v USA převezli medici Carrie Fisherovou do nemocnice v Los Angeles, protože prodělala v letadle infarkt.

Herečka a hvězda filmové série Star Wars je momentálně na jednotce intenzivní péče a podle slov svého bratra je z nejhoršího venku. Přesto zůstává její stav vážný, jak potvrzuje agentura Reuters.

Cestující, kteří s Fisherovou letěli na mezinárodním letu z Londýna do Los Angeles, popisují, že herečka údajně nedýchala až 10 minut. Z hlavního města Velké Británie se vracela z premiéry komediálního seriálu Catastrophe.

Podporu princezně Leiě na Twitteru vyjádřili i Mark Hamill, představitel Luka Skywalkera, nebo Peter Mayhew, který ve sci-fi sáze hraje Chewbaccu.

 

Právě se děje

Další zprávy