Nová bondovka se kvůli koronaviru zpozdí o půl roku, požádali o to fanoušci

ČTK Reuters ČTK, Reuters
4. 3. 2020 22:57
Kvůli šíření infekce koronaviru bude o několik měsíců odložena premiéra nového filmu o tajném agentovi 007 Jamesi Bondovi, nazvaného Není čas zemřít. Ve středu večer to potvrdili producenti.
Jamese Bonda v novém filmu opět hraje Daniel Craig. Na snímku z premiéry předešlé bondovky Spectre.
Jamese Bonda v novém filmu opět hraje Daniel Craig. Na snímku z premiéry předešlé bondovky Spectre. | Foto: ČTK/AP

Nový harmonogram počítá s tím, že do britských kin snímek vstoupí 12. listopadu a ve zbytku světa se tak stane 25. listopadu, píše agentura AP.

Původně měla kina 25. bondovku uvést již příští měsíc. O její odklad tento týden požádaly fanouškovské weby MI6 Confidential a The James Bond Dossier, jejichž správci společně napsali autorům. Mimo jiné z obav, jak by mohla dopadnout londýnská světová premiéra, jíž se 31. března mělo zúčastnit 5000 lidí.

"Odložte Není čas zemřít na léto, kdy experti očekávají, že epidemie již začne ustupovat," požádali fanoušci v dopise adresovaném firmám Eon Productions, MGM a Universal, jež film vyrobily. A ty jim ve středu večer vyhověly.

V Číně, Japonsku a Jižní Koreji byla kvůli koronaviru již dříve pozastavena propagační kampaň nové bondovky. Ve všech třech zemích jsou také uzavřené biografy, stejně jako kina nehrají v některých částech Itálie.

Hlavní roli agenta 007 v novém snímku režiséra Caryho Joji Fukunagy opět ztvárnil britský herec Daniel Craig. Jeho úhlavního nepřítele hraje Rami Malek, držitel Oscara za roli Freddieho Mercuryho v životopisné Bohemian Rhapsody.

Bondovská sága patří k nejlukrativnějším filmovým značkám na světě, poslední díl Spectre z roku 2015 celosvětově utržil přes 880 milionů dolarů a předešlý Skyfall z roku 2012 dokonce přes miliardu dolarů. Rozpočet titulu Není čas zemřít je odhadován okolo 200 milionů dolarů.

Novou bondovku Není čas zemřít kina uvedou 19. listopadu.
2:37
Novou bondovku Není čas zemřít kina uvedou 19. listopadu. | Video: Forum Film

Jak připomíná agentura Reuters, odložení nové bondovky není jediným důsledkem šíření koronaviru v britském zábavním průmyslu.

Walt Disney Company již zrušila několik akcí propagujících evropské spuštění své streamovací služby Disney+, která soupeří s Netflixem nebo Amazon Prime a jejímž hitem je televizní seriál ze světa Hvězdných válek nazvaný The Mandalorian. Slavnostního zprovoznění britské, francouzské, německé, italské a španělské verze Disney+ se 24. března v Londýně měli zúčastnit vysoce postavení manažeři Disneyho firmy i celebrity.

Stejně tak byl ve středu zrušen Londýnský knižní veletrh, který se měl konat 10. až 12. března a jejž každoročně navštěvuje okolo 25 tisíc lidí ze 100 zemí světa.

 

Právě se děje

Další zprávy