Kvůli streamování kritizoval Warnery, film o vývoji jaderné bomby Nolan natočí pro konkurenci

AP
15. 9. 2021 12:46
Kvůli streamování kritizoval Warnery, film o vývoji jaderné bomby Nolan natočí pro konkurenci

Chystaný film o teoretickém fyzikovi Robertu Oppenheimerovi a vývoji první jaderné zbraně v Los Alamos natočí známý režisér Christopher Nolan pro studio Universal Pictures, napsala agentura AP. Od začátku tisíciletí přitom Nolan nejčastěji spolupracoval s konkurenčními Warner Bros., kteří do kin uvedli jeho batmanovskou trilogii Temný rytíř, válečný Dunkerk i loňský velkorozpočtový Tenet.

Právě v době pandemie koronaviru však Nolan firmu kritizoval za plán uvádět všechny filmy v biografech a zároveň je streamovat na platformě HBO Max. "Je tu tolik skvělých filmařů, kteří náruživě a pilně roky pracují na projektech pro velké plátno za účasti skvělých hereckých hvězd. A tyhle všechny teď studio prodává se slevou na začínající streamovací službě," řekl Nolan a kritizoval studio mimo jiné za to, že změnu strategie s tvůrci dopředu neprobralo.

Příští rok už se Warner Bros. vrátí k předpandemickému modelu, kdy snímky uvedou nejprve v kinech a teprve se zpožděním on-line. Nolan však spolupráci přerušil a příští projekt chystá pro Universal. Ke snímku o Robertu Oppenheimerovi sám napsal scénář, natáčení začne zkraje příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy