Depp ve Varech zdravil fanoušky tak dlouho, že se zpozdila projekce filmu

Kultura ČTK Kultura, ČTK
Aktualizováno 28. 8. 2021 14:50
Za jásotu stovek fanoušků v pátek odpoledne do karlovarského hotelu Thermal přijel americký herec Johnny Depp. Uvedl film o irském muzikantovi, který produkoval a sám v něm hraje. Davy příznivců čekaly na hollywoodskou hvězdu i v sobotu, kdy Depp v mnohem menším prostoru Městského divadla představil snímek Minamata.

Fanoušci v pátek na herce Johnnyho Deppa čekali hodiny. Někteří měli slzy v očích, jiní přišli už v osm ráno a měli na sobě kostýmy z Pirátů z Karibiku, kde Depp ztvárnil pirátského kapitána Jacka Sparrowa.

Herec v šále a černých brýlích se s nimi po vystoupení z limuzíny dlouho zdravil, fotil a rozdával autogramy. Kromě jiných si podal ruce s moderátorem Markem Ebenem. Projekce tak nakonec začala s více než půlhodinovým zpožděním, to ale lidem v sále nevadilo a Deppa opět přivítali bouřlivým potleskem. Na průběh setkání dohlížela policie a ochranka.

Okolí hotelu Thermal bylo snad ještě plnější než při zahájení festivalu minulý pátek. Lidé stáli i na schodech a římsách protilehlé zdi nad řekou Teplá, oblehli též zábradlí nad řekou. Okna protější ulice byla rovněž plná zájemců. Po Deppově příjezdu se rozjásaly především ženy a dívky.

Depp se zúčastnil úvodu k filmu nazvanému Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem. Delegaci dále tvořili spoluproducent Stephen Deuters, jedna z protagonistek a manželka Shana MacGowana Victoria Clarkeová plus režisér a další spoluproducent Julien Temple.

"Děkuji vám, že jste se přišli podívat na mimořádný film o jedinečném talentu. Je to jeden z mých hrdinů a básník, jehož poezii budou lidé číst ještě za 200 let, pokud tady pořád budeme. Mnohokrát děkuji, že jste přišli," řekl Depp. Vzpomněl také, jak před třemi roky na pražském Letišti Letňany koncertoval s kapelou Hollywood Vampires.

Snímek vypráví o frontmanovi slavné irské kapely The Pogues. Jeho dlouholetý přítel Depp dílo produkoval a sám v něm účinkuje. Formou rozhovorů se Shanem MacGowanem a jeho blízkými i pamětníky se ohlíží za hudebníkovou kariérou. Podává nejen obraz zrodu punku, také ukazuje znesvářené Iry a Brity v 70. letech minulého století.

Prostřednictvím vzpomínek a rozhovorů film líčí zpěvákovu živelnou povahu, svérázný humor i citlivé nitro punkového básníka, jehož celoživotním souputníkem se stal alkohol.

Americký herec, producent a hudebník Johnny Depp na 55. ročník karlovarského festivalu přiletěl ve čtvrtek asi hodinu před půlnocí. Už na letišti ho čekaly desítky fanoušků, které krátce pozdravil.

Film o zničeném alkoholikovi

V sobotu odpoledne představil Depp v městském divadle další snímek Minamata, ve kterém ztvárnil slavného fotografa W. Eugena Smithe. Herce opět vyhlížely zástupy fanoušků. Pořadatelé tuto projekci místo Thermalu umístili do mnohem menšího Městského divadla.

Stovky lidí obklopily prostranství okolo karlovarského divadla už hodiny předem, hlavně okolí hlavního vchodu. Depp na sebe ale tentokrát nechal fanoušky i diváky v divadle čekat asi hodinu. I proto zřejmě tentokrát vynechal v pátek obvyklé podepisování a podávání si rukou s lidmi. Navíc přjel k vedlejšímu vchodu do divadla, takže v okamžiku, kdy projelo auto s Deppem, se stovky lidí snažily narychlo přemístit. Štěstí na dobrý záběr a alespoň fotografii oblíbeného herce tak tentokrát měli jen lidé v prvních řadách.

Snímek Minamata měl premiéru na Berlinale. "Zničený alkoholik, který najde smysl života a začne novou kapitolu," shrnul obsah filmu herec, když ho představoval v Berlíně. "Jo, to mi něco říká," usmál se. 

V sobotu vpodvečer bude Depp ještě hostem slavnostního zakončení festivalu, stejně jako další známý americký herec Ethan Hawke. I ten už do Varů dorazil.

Lístky na filmy, které na festivalu Depp představí, byly vyprodány pár minut po začátku rezervací.

Depp zažívá těžké časy

Osmapadesátiletý Depp, jenž v minulosti přiznal problémy s alkoholem a drogami v různých partnerských vztazích i manželstvích, v oboru zažívá těžké časy. Britský soud vloni zamítl jeho žalobu kvůli článku, ve kterém jej bulvární list The Sun označil za někoho, kdo "mlátí manželky". Podle soudce jsou obvinění na Deppovu adresu "ve své podstatě pravdivá", protože se prokázala většina popsaných hercových útoků vůči tehdejší manželce Amber Heardové.

V důsledku toho studio Warner Bros. požádalo Deppa, aby odešel ze série Fantastická zvířata podle knih J. K. Rowlingové, kde ho nahradí Mads Mikkelsen. Depp účinkoval v prvních dvou dílech ságy, které dohromady celosvětově utržily téměř 1,5 miliardy dolarů.

V poslední době Depp hrál v adaptaci románu Čekání na barbary s kolegy Markem Rylancem a Robertem Pattinsonem. Hrál plukovníka Jolla, záhadného a vojensky strohého důstojníka v černých brýlích, "zplnomocněného kata" a "mistra vyšetřování a výslechů" z říšské tajné bezpečnosti. "Objíždí pohraniční pevnosti a přiživuje strach z barbarů, původních obyvatel žijících za hradbami," popsalo Aktuálně.cz.

Depp, jenž byl třikrát nominován na Oscara, debutoval roku 1984 v hororu Noční můra v Elm Street. V 90. letech na sebe upozornil filmy Co žere Gilberta Grapea, Arizona Dream, Ed Wood, Mrtvý muž, Krycí jméno Donnie Brasco nebo Strach a hnus v Las Vegas.

Další etapu kariéry zahájil roku 2003, kdy poprvé ztvárnil charismatického Jacka Sparrowa ve velkorozpočtových Pirátech z Karibiku. Roli si zopakoval ještě ve čtyřech pokračováních, zatím poslední, pátý díl s podtitulem Salazarova pomsta měl premiéru před čtyřmi roky.

Johnny Depp není odsouzený domácí násilník, jeho zásluhy filmu nesmaže jedno obvinění, říká analytik týdeníku Euro a publicista Petr Fischer. | Video: Daniela Písařovicová
 

Právě se děje

Další zprávy