Fantastická zvířata vzala česká kina útokem, vidělo je přes 200 tisíc lidí

ČTK ČTK
21. 11. 2016 15:13
Do čela víkendové návštěvnosti českých kin se dostala novinka, dobrodružný film Fantastická zvířata a kde je najít. Film vidělo 203 tisíc diváků.
Fantastická zvířata a kde je najít.
Fantastická zvířata a kde je najít. | Foto: Warner Bros.

Snímek ze světa Harryho Pottera, který je místo školy čar a kouzel v Bradavicích zasazen do New Yorku 20. let minulého století a vypráví o osudech nových kouzelníků a nadpřirozených bytostí, o víkendu vidělo přes 200 tisíc diváků.

Na druhém místě se drží americký animovaný film Trollové, na třetí místo klesla americká sci-fi Příchozí, která vévodila žebříčku minulý týden. Film o skřítcích, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv, o víkendu vidělo přes 38 tisíc lidí a vydělal pět milionů korun. Snímek Příchozí přilákal do kin 27 tisíc diváků.

Na čtvrté místo z předchozího pátého si polepšil animovaný film režisérky a výtvarnice Galiny Miklínové Lichožrouti, který se promítá pátým týdnem a za tu dobu vydělal 31,3 milionu korun. Pátá se umístila česká komedie Bezva ženská na krku. Snímek o Elišce, která chce začít nový život jako učitelka ve středočeské vesnici, za šest týdnů utržil na vstupenkách 43,6 milionu korun.

Z českých filmů skončily v první dvacítce ještě romantický příběh Pohádky pro Emu režiséra Rudolfa Havlíka a česko-polská novinka, dokumentární film Bratříček Karel, který vedle životních osudů legendárního písničkáře Karla Kryla zaznamenává dopad jeho tvorby v Polsku.

Režisér Denis Villeneuve je génius a jeho sci-fi Příchozí je intelektuálně a emocionálně náročný příběh, tvrdí nadšeně kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy