Seriál Emily in Paris bude pokračovat v Římě, Apple naopak ruší Zloděje času

Kultura DPA, Kultura
17. 9. 2024 13:41
Romantický televizní seriál Emily in Paris se dočká páté řady, kterou hrdinka místo francouzské metropole částečně stráví v Římě. Oznámila to videotéka Netflix. Konkurenční platforma Apple TV+ naopak už po první řadě ruší seriál Zloději času od oscarového režiséra Taiky Waititiho.

Jak píše agentura DPA, hrdinka romantické série Emily in Paris v podání britské herečky Lily Collins se v závěru čtvrté řady vypravila na prázdniny do Říma za svým potenciálním novým milencem, dědicem oděvní firmy Marcellem. Toho ztvárnil Eugenio Franceschini. "Na palačinky zapomeň, dáme si pizzu," lákal ji. Vzápětí protagonistku její nadřízená Sylvie pověřila vedením nové pobočky reklamní agentury právě v italské metropoli.

Tam se tak bude odehrávat alespoň část pokračování. Netflix ho na sociální síti Instagram oznámil krátkým videem, v němž Lily Collins se slovy "Všude dobře, v Římě nejlépe" pije espresso.

"Emily se bude vyskytovat v Římě. To neznamená, že nebude také v Paříži, ale zároveň bude v Římě," upřesňuje tvůrce seriálu Darren Star. Změnu kulis inicioval mimo jiné proto, aby "zůstal o krok před diváky" a dokázal, že projekt, jenž začal za pandemie koronaviru v roce 2020 a nejvyšší sledovanosti dosáhl dva roky nato, ještě nevyčerpal veškerý potenciál. "Prostě strávíme nějaký čas v Římě. Emily ale nezměnila název svého instagramového účtu na Emily v Římě," doplňuje Star v interview pro časopis The Hollywood Reporter.

Už v závěru čtvrté řady zde markeťačka Emily stihla navštívit několik turistických památek, například Koloseum, fontánu di Trevi, Španělské schody nebo pahorek Janiculus. Čtvrtou řadu Netflix zveřejnil ve dvou částech, poslední epizody měly premiéru koncem minulého týdne.

Pokračování se naopak nedočká fantasy dobrodružný seriál Zloději času, za nímž stál novozélandský režisér Taika Waititi, držitel Oscara za scénář k filmu Králíček Jojo. Videotéka Apple TV+ v úterý oznámila, že sérii o partičce zlodějů, kteří s jedenáctiletým hochem cestují časem a kradou, po první řadě ruší, napsal web Variety.com. Seriál vznikl adaptací stejnojmenného filmu režiséra Terryho Gilliama z roku 1981.

Podle webu Deadline.com rozhodnutí není překvapivé. Novinka se sice těšila relativně vlídnému přijetí, na platformě Rottentomatoes.com má od kritiků průměrné skóre 78 procent, nedokázala však oslovit dostatečně široké publikum a neprobojovala se mezi deset nejsledovanějších pořadů na streamovacích platformách. Ty nyní zejména u velkorozpočtových projektů rychleji vyhodnocují, do čeho má smysl investovat.

Video: Trailer ze čtvrté řady seriálu Emily in Paris

Poslední epizody čtvrté řady seriálu Emily in Paris zveřejnila videotéka Netflix koncem minulého týdne. | Video: Netflix
 

Právě se děje

Další zprávy