Vrcholí divadelní sezona, premiéry budou mít Schillerova klasika, příběh z metra i špičkový tanec

ČTK Kultura ČTK, Kultura
3. 5. 2018 10:49
Necelé dva měsíce zbývají do divadelních prázdnin. Do té doby bude v Praze k vidění nové nastudování klasického dramatu Friedricha Schillera, inscenace pohybového souboru Spitfire Company či premiéra opery Nabucco v režii Josého Cury. Divadlo v Dlouhé chystá druhý režijní projekt dua Skutr, Letní shakespearovské slavnosti zase komedii s Martinem Dejdarem a Ondřejem Pavelkou.

Na Varýýýýý! Herci komedie VELETOČ Přemysl Pálek, Eva Holubová, Sabina Remundová, Marian Roden a v neposlední řadě Iva Janžurová, která tuto zbrusu novou komedii zároveň napsala, na cestě za prvním publikem. Držte nám palce. Vážení diváci z Karlových Varů, těšíme se na Vás!

Zveřejnil(a) Divadlo Kalich dne NaN. undefined NaN

Iva Janžurová: Veletoč

Poslední premiérou Divadla Kalich v této sezoně bude groteskní komedie herečky Ivy Janžurové nazvaná Veletoč. V režii divadelníka a výtvarníka Šimona Cabana kromě autorky účinkují Eva Holubová, Marian Roden či Sabina Remundová.

Janžurová hru napsala na námět kolegyně Jany Paulové. Veletoč vypráví o idylických sourozencích, panovačné Božence a poslušném Arnoštovi, kterého sestra před lety oženila se zámožnou Helgou. Tato "manželská trojka" se však nečekaným veletočem ocitne "pohromadě, propletená a zamotaná vzájemně neslučitelnými osobními snahami", slibují autoři.

Premiéra 9. května, repríza 17. června, Divadlo Kalich, Praha.

 

Právě se děje

Další zprávy