Obrazem: Batman, Star Wars i herní postavy. Nejlepší kostýmy z pražského Comic-Conu

Obrazem: Batman, Star Wars i herní postavy. Nejlepší kostýmy z pražského Comic-Conu
Kromě hvězdných hostů jako herce Iana McDiarmida, známého coby císaře Palpatina z Hvězdných válek, budili největší pozornost cosplayeři neboli lidé v kostýmech svých oblíbených postav. Ti nejlepší napodobují účesy, líčení i oblečení, zároveň se vžívají do role.
Fotograf Aktuálně.cz Libor Fojtík čtyřem desítkám z nich udělal portrét u stěny nedaleko jednoho ze schodišť O2 universa. Na snímku je Venom z marvelovského univerza.
Klasikou všech Comic-Conů jsou postavy ze sci-fi ságy Star Wars. Letos se po areálu pohyboval mimo jiné model robota R2-D2. "Byl vyroben pomocí 3D tisku a elektroniky. Jezdím s ním na různé akce a většinou má velký úspěch," řekl jeho majitel Radek Voltr agentuře ČTK.
Tuskenové z pouštní planety Tatooine, také ze světa Star Wars.
Foto: Libor Fojtík
Libor Fojtík Libor Fojtík
Aktualizováno 17. 4. 2023 6:18
Až 20 tisíc příznivců popkultury od Star Wars po japonské anime dorazilo o víkendu na Comic-Conu v pražské hale O2 universum. Kromě hvězdných hostů jako herce Iana McDiarmida, známého coby císaře Palpatina z Hvězdných válek, budili pozornost zejména cosplayeři v kostýmech svých oblíbených postav z filmů, seriálů či her. Fotograf Aktuálně.cz Libor Fojtík čtyřem desítkám z nich udělal portrét.
 

Právě se děje

Další zprávy