Nudu na pláži ne, raději knihu! 13 titulů, na které je dobré udělat si v létě čas

Hana Slívová Ladislav Nagy Jarda Konáš, David P. Stefanovič, Hana Slívová, Ladislav Nagy
2. 7. 2017 6:00
Léto a čas dovolených je ideální příležitost přečíst knihy, na něž nebyl během roku čas. V grafice nabízíme tipy na třináct knížek - povídky, literaturu faktu, biografii, fikci i komiks. Některé vyšly nedávno, jiné mají vztah k chystanému filmu nebo - jako Harry Potter - slaví narozeniny.

Hanya Yanagiharaová: Malý život

Malý život není typické letní čtení, na druhou stranu proč by letní čtení nutně muselo být veselé a bezstarostné? Je to kniha emocionálně velmi vypjatá a drsná. Zpočátku tomu však nasvědčuje máloco.

Čtenář sleduje životní osudy několika mladých lidí, kteří přijdou do New Yorku plni ambic a naděje do budoucnosti. Dramatické události - jako je například 11. září - se odehrávají jaksi na pozadí, dokonce je text ani nezmiňuje. New York počátku století je město ambice a nekonečných možností. To potvrzuje i příběh protagonistů: všichni se stanou ve svých oborech úspěšní, ba co víc, velmi úspěšní. Jenže postupně začnou vylézat stíny minulosti, zejména v případě hlavního hrdiny Judea. Na povrch vyplývá, že jeho dětství je příběh plný utrpení, zneužívání a zrady.
Vydal Odeon, 2017

 

Právě se děje

Další zprávy