ČTK
26. 6. 2019 17:30
Francouzský podnik Mirazur v jihovýchodním městečku Menton se podle žebříčku World's 50 Best Restaurants stal nejlepší na světě. Restaurace argentinsko-italského šéfkuchaře Maura Colagreca byla oceněna během úterní slavnostní ceremonie v Singapuru, jíž se zúčastnilo 1200 hostů. Je to již druhý jeho letošní úspěch - v lednu získal třetí michelinskou hvězdičku. Kulinářské podniky hodnotí 1040 kuchařů, novinářů a cestovatelských gurmetů. Kritici ale tvrdí, že chybí jasně definovaná hodnoticí kritéria. Podívejte se na deset nejlepších podniků, které v žebříčku uspěly.
Arpège (Paříž, Francie)
Francouzský šéfkuchař Alain Passard, který ve své kuchyni využívá především zeleninu a specializuje se na bezmasé pokrmy, otevřel podnik v roce 1986. Už o deset let později získal třetí michelinskou hvězdu. Arpège se objevuje v žebříčcích nejlepších restaurací pravidelně.