ČTK
26. 6. 2019 17:30
Francouzský podnik Mirazur v jihovýchodním městečku Menton se podle žebříčku World's 50 Best Restaurants stal nejlepší na světě. Restaurace argentinsko-italského šéfkuchaře Maura Colagreca byla oceněna během úterní slavnostní ceremonie v Singapuru, jíž se zúčastnilo 1200 hostů. Je to již druhý jeho letošní úspěch - v lednu získal třetí michelinskou hvězdičku. Kulinářské podniky hodnotí 1040 kuchařů, novinářů a cestovatelských gurmetů. Kritici ale tvrdí, že chybí jasně definovaná hodnoticí kritéria. Podívejte se na deset nejlepších podniků, které v žebříčku uspěly.
Mugaritz (San Sebastián, Španělsko)
Baskická restaurace Mugaritz se nachází nedaleko San Sebastiánu, města proslulého jako gastronomické nebe. Zaměřuje se především na nejharmoničtější párování jídla a nápojů. Při degustačním menu lidé ochutnají dvacet pokrmů a stejný počet nápojů.