BIO

Rozhovor: Chemii umí dát každý. Bio zemědělství chce kumšt

Rozhovor: Chemii umí dát každý. Bio zemědělství chce kumšt

Rozhovor s ředitelkou společnosti udělující bio certifikace o české nedůvěře ke zdravým potravinám a smyslu ekologického zemědělství pod hlavičkou…
Řezník: Lidé by měli zažít bídu. Vážili by si věcí i řemesla

Řezník: Lidé by měli zažít bídu. Vážili by si věcí i řemesla

Rozhovor s Františkem Kšánou, který je spolumajitel řeznictví Naše maso, o životní lásce k řemeslu, kvalitním mase a zdravé stravě.
Vinař: Průmyslová vína? To jsou vína po plastické operaci

Vinař: Průmyslová vína? To jsou vína po plastické operaci

Rozhovor s bývalým novinářem, nedostudovaným právníkem, uznávaným básníkem a vinařem Bogdanem Trojakem o kráse a autentické chuti českého a…
Češi do všeho lijí jen olivový olej. Může za to i Pohlreich

Češi do všeho lijí jen olivový olej. Může za to i Pohlreich

Na čem je nejlepší osmažit si řízek? Jak poznáte na pultech obchodů ten správný olivový olej a je bio opravdu tou nejlepší volbou? Rozhovor s českým…
Farmář: "Eko" a "bio" je o zneužívání dotací. Na to nehraju

Farmář: "Eko" a "bio" je o zneužívání dotací. Na to nehraju

Rozhovor s českým farmářem o soběstačném hospodaření, módě bio potravin, neúctě k půdě, tajemství kafilérek i antibiotikách v mase.
Hostil na Hradě královnu, teď vaří na farmě Dagmar Havlové

Hostil na Hradě královnu, teď vaří na farmě Dagmar Havlové

Rozhovor s vysloužilým šéfkuchařem z Alcronu, který vařil v hradní kuchyni Václava Havla pro anglickou královnu a v současnosti pracuje na farmě…
Med ze supermarketů koupí leda břídil, říká včelař

Med ze supermarketů koupí leda břídil, říká včelař

Rozhovor s českým včelařem Martinem Macháčkem o letošní medové sezóně, nekalých prodejcích a kvalitním medu.
Aktuální varování: Drsná krása devětačtyřicátých Varů

Aktuální varování: Drsná krása devětačtyřicátých Varů

Nejpodrobnějšího průvodce děním na 49. mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech tvořili Tomáš Stejskal, Jan Gregor, Martin Svoboda a Luboš…
Stravovací zlozvyky Čechů. Řízek stále vítězí nad zeleninou

Stravovací zlozvyky Čechů. Řízek stále vítězí nad zeleninou

Až polovina Čechů podléhá stravovacím zlozvykům, zeleninu nahrazují smažená jídla a tučné výrobky.
Ekologie až za hrob. I kremace může být šetrná

Ekologie až za hrob. I kremace může být šetrná

Pro ty, kteří by rádi ulehčili životnímu prostředí i na poslední cestě, se už našlo řešení