reklama
BIO
V domácích vejcích je 40krát víc olova než v těch z krámu, zjistil australský výzkum
Nedávný výzkum zaměřený na chov slepic v australských městech zjistil, že slepice mají v těle zdraví škodlivé množství olova.
Rozhovor: Chemii umí dát každý. Bio zemědělství chce kumšt
Rozhovor s ředitelkou společnosti udělující bio certifikace o české nedůvěře ke zdravým potravinám a smyslu ekologického zemědělství pod hlavičkou…
Řezník: Lidé by měli zažít bídu. Vážili by si věcí i řemesla
Rozhovor s Františkem Kšánou, který je spolumajitel řeznictví Naše maso, o životní lásce k řemeslu, kvalitním mase a zdravé stravě.
Vinař: Průmyslová vína? To jsou vína po plastické operaci
Rozhovor s bývalým novinářem, nedostudovaným právníkem, uznávaným básníkem a vinařem Bogdanem Trojakem.
Obrazem: Nejezte blbě! Takhle se hodovalo na Pražském hradě
Prohlédnout si
25 fotografií
Kšána mladší: Tak to vypadá v moderním řeznictví Naše maso
Prohlédnout si
17 fotografií
Češi do všeho lijí jen olivový olej. Může za to i Pohlreich
Na čem je nejlepší osmažit si řízek? Jak poznáte na pultech obchodů ten správný olivový olej a je bio opravdu tou nejlepší volbou? Rozhovor s českým…
FOTO Život na soběstačné farmě Bláto
Prohlédnout si
24 fotografií
Farmář: "Eko" a "bio" je o zneužívání dotací. Na to nehraju
Rozhovor s českým farmářem o soběstačném hospodaření, módě bio potravin, neúctě k půdě, tajemství kafilérek i antibiotikách v mase.
Hostil na Hradě královnu, teď vaří na farmě Dagmar Havlové
Rozhovor s vysloužilým šéfkuchařem z Alcronu, který vařil v hradní kuchyni Václava Havla pro anglickou královnu a v současnosti pracuje na farmě…
FOTO Včelstva Martina Macháčka
Prohlédnout si
19 fotografií
Med ze supermarketů koupí leda břídil, říká včelař
Rozhovor s českým včelařem Martinem Macháčkem o letošní medové sezóně, nekalých prodejcích a kvalitním medu.
Stravovací zlozvyky Čechů. Řízek stále vítězí nad zeleninou
Až polovina Čechů podléhá stravovacím zlozvykům, zeleninu nahrazují smažená jídla a tučné výrobky.
Ekologie až za hrob. I kremace může být šetrná
Pro ty, kteří by rádi ulehčili životnímu prostředí i na poslední cestě, se už našlo řešení
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama